Оптужница против Зукића, Сарајлића...

Сарајевско Тужилаштво подигло је оптужницу против Амира Зукића, Сафета Бибића, Сенада и Неџада Траке, Рамиза Каравдића, Еседа Џанановића, Асима Сарајлића, Мирсада Кукића и Сеида Фазлагића.  Мешу оптуженима су и високи функционери СДА.

Босна и Херцеговина 10.03.2017 | 18:03
Оптужница против Зукића, Сарајлића...
Амир Зукић, Сафет Бибић, Неџад Трако, Сенад Трако и Рамиз Каравдић се терете да су починили кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелом примање награде или другог облика користи за трговину утјецајем те кривично дјело протузаконито посредовање - саопштено је из кантоналног тужилаштва. 

Есед Џанановић терети се за кривично дјело злоупотреба положаја или овласти, Асим Сарајлић и Мирсад Кукић кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утјецајем, Сеид Фазлагић за кривично дјело помоћ починитељу након извршеног кривичног дјела.

Осим тога, Амир Зукић се сумњичи и за кривично дјело недозвољено држање оружја.

Како се наводи у оптужници, Амир Зукић и Сафет Бибић терете се да су у току 2016. године организовали групу којој су се придружили Сенад и Неџад Трако те Рамиз Каравдић, који су као чланови групе проналазили особе које су спремне да дају новац за запослење у Електропривреду БиХ, након чега је Амир Зукић користећи свој утјецај преко Еседа Џанановића реализовао незаконита запошљавања у ово предузеће.

Асим Сарајлић и Мирсад Кукић терете се да су користећи свој положај посредовали приликом запошљавања, чиме су починили кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утјецајем.

- Поступајуће тужитељице уз оптужницу су предложиле Општинском суду у Сарајеву продужење притвора Амиру Зукићу, Сафету Бибићу, Сенаду и Наџаду Траки, Рамизу Каравдићу, Еседу Џанановићу и Сеиду Фазлагићу - навели су из Тужилаштва КС.

Оптужница је прослијеђена Општинском суду у Сарајеву на потврђивање.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

КИТА МАКИТА

10.03.2017 17:12

АКО ове ослободите треба све бацит и бјезат из ове земље , тразит азил било гдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

10.03.2017 18:27

Да смо нормална држава и да је правосуђе независно они би одавно били у затвору а овако ће бити ослобођени још ће да наплате од државе и одштету. Ја не би избацио стране судије из уставног суда већ би из свих наших судова од општинских па све до уставног суда избацио наше судије и тужиоце а поставио све странце. Онда би се можда ријешили криминалаца.

Name

МУЈО из ДОБОја

10.03.2017 17:18

све ово овако треба хапсит и по РС и ерцеговини, одузети имовину и направит пар фабрика или слицно ,запослит народ. ови ухљеби би нану дали за ипхоне, НАРОДЕ НА НОГЕ ако мислите боље својој дјеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

10.03.2017 21:51

А Зељкин син?Зар није и њега запослила ова екипа?

Name

007

11.03.2017 14:11

Очекујем реаговаање Мектића са својим агзактним подацима.теби верујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ссс

11.03.2017 20:15

Кад це доци на ред пријем слузбеника у УИО гдје не мозе нико радити док не искесира позамасну цифру.Сваки дан се појављују нови и то су милионске цифре.

ОДГОВОРИТЕ