Optužnica protiv Zukića, Sarajlića...

Sarajevsko Tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.  Mešu optuženima su i visoki funkcioneri SDA.

Bosna i Hercegovina 10.03.2017 | 18:03
Optužnica protiv Zukića, Sarajlića...
Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić se terete da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje - saopšteno je iz kantonalnog tužilaštva. 

Esed Džananović tereti se za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Seid Fazlagić za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Osim toga, Amir Zukić se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić, koji su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizovao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

- Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Opštinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću - naveli su iz Tužilaštva KS.

Optužnica je proslijeđena Opštinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

KITA MAKITA

10.03.2017 17:12

AKO ove oslobodite treba sve bacit i bjezat iz ove zemlje , trazit azil bilo gdje.

ODGOVORITE
Name

Geography

10.03.2017 18:27

Da smo normalna država i da je pravosuđe nezavisno oni bi odavno bili u zatvoru a ovako će biti oslobođeni još će da naplate od države i odštetu. Ja ne bi izbacio strane sudije iz ustavnog suda već bi iz svih naših sudova od opštinskih pa sve do ustavnog suda izbacio naše sudije i tužioce a postavio sve strance. Onda bi se možda riješili kriminalaca.

Name

MUJO iz DOBOja

10.03.2017 17:18

sve ovo ovako treba hapsit i po RS i ercegovini, oduzeti imovinu i napravit par fabrika ili slicno ,zaposlit narod. ovi uhljebi bi nanu dali za iphone, NARODE NA NOGE ako mislite bolje svojoj djeci.

ODGOVORITE
Name

Željko

10.03.2017 21:51

A Zeljkin sin?Zar nije i njega zaposlila ova ekipa?

Name

007

11.03.2017 14:11

Očekujem reagovaanje Mektića sa svojim agzaktnim podacima.tebi verujem.

ODGOVORITE
Name

Sss

11.03.2017 20:15

Kad ce doci na red prijem sluzbenika u UIO gdje ne moze niko raditi dok ne iskesira pozamasnu cifru.Svaki dan se pojavljuju novi i to su milionske cifre.

ODGOVORITE