Судови морају бити непристрасни

Општински одбор Српске демократске странке Рогатица изражава свој изразито негативан став према пресуди Суда БиХ у предмету „Шишић и остали.

Република Српска 10.03.2017 | 17:14
Судови морају бити непристрасни
Наводе да су против коментарисања судских одлука, али су, како кажу, приморани на то због чињеница да је на територији општине Рогатица, у селу Кукавице, у нападу на цивилну колону 27. августа 1992. године побијено 26 и рањено 80 српских цивила и да је Суд БиХ утврдио да су оптужени за злочин учествовали у нападу на колону, а онда их ослободио само зато јер нису били сигурни да су убијали цивиле.

ОО СДС у Рогатици изражава јасан став да судови морају да раде непристрасно.

"На њихов рад не смије да утиче то како се зове жртва, а како починилац злочина. У Кукавицама су побијени цивили и од правосуђа Републике Српске и БиХ захтијевамо да починиоцу буду процесуирани и кажњени адекватно жлочину који су починили", каже се у саопштењу.

БН телевизија


 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

10.03.2017 16:34

Скандалозна пресуда и јос скандалознији судија који је цитао пресуду и давао квалификације злоцина.Оваква срамна и бесмислена пресуда је увреда за све српске зртве и њихове породице.Судија казе да су они били у стварној заблуди а како ли тек изгледа нестварна заблуда.Ово вриједја људско достојанство и нас разум и ова пресуда мора бити оборена у залбеном поступку и мора се поновити судјење али без овог судског вијеца које оцигледно не зна или не зели да буде непристрасно и објективно како би се донијела праведна пресуда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рукфаш

11.03.2017 13:19

Смијенити судију под хитно !