Sudovi moraju biti nepristrasni

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Rogatica izražava svoj izrazito negativan stav prema presudi Suda BiH u predmetu „Šišić i ostali.

Republika Srpska 10.03.2017 | 17:14
Sudovi moraju biti nepristrasni
Navode da su protiv komentarisanja sudskih odluka, ali su, kako kažu, primorani na to zbog činjenica da je na teritoriji opštine Rogatica, u selu Kukavice, u napadu na civilnu kolonu 27. avgusta 1992. godine pobijeno 26 i ranjeno 80 srpskih civila i da je Sud BiH utvrdio da su optuženi za zločin učestvovali u napadu na kolonu, a onda ih oslobodio samo zato jer nisu bili sigurni da su ubijali civile.

OO SDS u Rogatici izražava jasan stav da sudovi moraju da rade nepristrasno.

"Na njihov rad ne smije da utiče to kako se zove žrtva, a kako počinilac zločina. U Kukavicama su pobijeni civili i od pravosuđa Republike Srpske i BiH zahtijevamo da počiniocu budu procesuirani i kažnjeni adekvatno žločinu koji su počinili", kaže se u saopštenju.

BN televizija


 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

10.03.2017 16:34

Skandalozna presuda i jos skandalozniji sudija koji je citao presudu i davao kvalifikacije zlocina.Ovakva sramna i besmislena presuda je uvreda za sve srpske zrtve i njihove porodice.Sudija kaze da su oni bili u stvarnoj zabludi a kako li tek izgleda nestvarna zabluda.Ovo vrijedja ljudsko dostojanstvo i nas razum i ova presuda mora biti oborena u zalbenom postupku i mora se ponoviti sudjenje ali bez ovog sudskog vijeca koje ocigledno ne zna ili ne zeli da bude nepristrasno i objektivno kako bi se donijela pravedna presuda...

ODGOVORITE
Name

Rukfaš

11.03.2017 13:19

Smijeniti sudiju pod hitno !