Индијан Велс - Претворио се у вука! Ђоковић: Гладан сам!

Новак Ђоковић са нестрпљењем очекује наставак борбе за повратак на прво место АТП листе, а уочи првог наступа на турниру мастерс серије у Индијан Велсу има занимљив поглед на предстојећи период.  "Сада сам ја вук који жели на врх. И гладан сам!" Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да се не би такмичио на АТП туру да није гладан победа и успеха.

Тенис 10.03.2017 | 17:45
Индијан Велс - Претворио се у вука! Ђоковић: Гладан сам!
Упитан како се осећа када више није "усамљени вук на врху брда", имајући у виду да је сада други на АТП листи, иза Ендија Мареја, наш тениски ас је поручио:

"Изгледа да сам сада ја један од оних вукова који иду ка врху. И, притом сам - гладан. Али, нисам једини (који је гладан успеха, прим. аут.). Да нисам гладан да остварим успех, не бих седео овде са вама и не бих играо овај турнир. Остварио сам много тога у каријери и могао бих лако да престанем. Да, просто, кажем "Ок, било је довољно". Али, настављам - јер још увек имам тај нагон у себи, још увек имам тај полет. И, докле год то постоји, играћу", поручио је Новак.

Ђоковић започиње одбрану титуле на Индијан Велсу, првом Мастерсу сезоне, али се налази у периоду каријере када не иде све по плану.

После петогодишње доминације уследио је пад, после чега је изгубио прво место на свету, а сада покушава да се врати у форму која га је красила када је био на врхунцу.

Пре 12 месеци на истом месту подигао је трофеј и на конференцији споменуо изреку да је лакше вуку који се пење на планину јер је гладнији од онога који стоји на врху.

“Сада сам ја један од вукова који трче ка врху. И гладан сам!”, рекао је Ђоковић.

“Да немам и глад за трофејима, не бих био овде. Много тога сам остварио у каријери и на то сам поносан, али не желим да станем”.

Он је истакао да је превазишао проблеме који су га мучили у финишу прошле сезоне.

“Сада имам више самопоуздања, свежији сам. Жељно чекам мечеве и сада сам другачији играч. Посебно у односу на други део прошле године. Освајање Ролан Гароса ме је исцрпело, много је емоција потрошено, иако је била велика ствар што сам комплетирао сва четири Гренд слема. Морао сам да пронађем мотивацију јер сам уложио све да остварим животни циљ. Уследио је УС опен после којег нисам личио на себе, али сада сам се вратио и све иде како треба”.

У првом колу играће против победника меча Кајл Едмунд – Гастао Елијаш, али га после тога чека паклен жреб у којем се налазе Роџер Федерер, Рафаел Надал, Ник Кирјос, Хуан Мартин дел Потро, Александер Зверев…

“Није баш обично да се у једном делу жреба нађе толико добрих играча, али је логично јер се Федерер и Надал враћају. Роџер је испао, па се после освајања Аустралијан опена вратио у топ 10. Није се много пута дешавало да упаднем у овакав део ‘костура”, закључио је Ђоковић.

Он у овом тренутку још увек не зна ко ће му бити први противник у појединачној конкуренцији у Индијан Велсу, што зависи од исхода вечерашњег меча између Британца Кајла Едмунда и Португалца Гастаа Елијаша. Ипак, у ноћи између петка и суботе ће и Ноле на терен: заједно са Виктором Троицким ће наступити у првом колу надметања дублова против тандема Бобана - Куевас.

Извор: блиц.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Којот

10.03.2017 16:54

Реци цу само једно:,,вукови једу месо,,.

ОДГОВОРИТЕ