Indijan Vels - Pretvorio se u vuka! Đoković: Gladan sam!

Novak Đoković sa nestrpljenjem očekuje nastavak borbe za povratak na prvo mesto ATP liste, a uoči prvog nastupa na turniru masters serije u Indijan Velsu ima zanimljiv pogled na predstojeći period.  "Sada sam ja vuk koji želi na vrh. I gladan sam!" Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da se ne bi takmičio na ATP turu da nije gladan pobeda i uspeha.

Tenis 10.03.2017 | 17:45
Indijan Vels - Pretvorio se u vuka! Đoković: Gladan sam!
Upitan kako se oseća kada više nije "usamljeni vuk na vrhu brda", imajući u vidu da je sada drugi na ATP listi, iza Endija Mareja, naš teniski as je poručio:

"Izgleda da sam sada ja jedan od onih vukova koji idu ka vrhu. I, pritom sam - gladan. Ali, nisam jedini (koji je gladan uspeha, prim. aut.). Da nisam gladan da ostvarim uspeh, ne bih sedeo ovde sa vama i ne bih igrao ovaj turnir. Ostvario sam mnogo toga u karijeri i mogao bih lako da prestanem. Da, prosto, kažem "Ok, bilo je dovoljno". Ali, nastavljam - jer još uvek imam taj nagon u sebi, još uvek imam taj polet. I, dokle god to postoji, igraću", poručio je Novak.

Đoković započinje odbranu titule na Indijan Velsu, prvom Mastersu sezone, ali se nalazi u periodu karijere kada ne ide sve po planu.

Posle petogodišnje dominacije usledio je pad, posle čega je izgubio prvo mesto na svetu, a sada pokušava da se vrati u formu koja ga je krasila kada je bio na vrhuncu.

Pre 12 meseci na istom mestu podigao je trofej i na konferenciji spomenuo izreku da je lakše vuku koji se penje na planinu jer je gladniji od onoga koji stoji na vrhu.

“Sada sam ja jedan od vukova koji trče ka vrhu. I gladan sam!”, rekao je Đoković.

“Da nemam i glad za trofejima, ne bih bio ovde. Mnogo toga sam ostvario u karijeri i na to sam ponosan, ali ne želim da stanem”.

On je istakao da je prevazišao probleme koji su ga mučili u finišu prošle sezone.

“Sada imam više samopouzdanja, svežiji sam. Željno čekam mečeve i sada sam drugačiji igrač. Posebno u odnosu na drugi deo prošle godine. Osvajanje Rolan Garosa me je iscrpelo, mnogo je emocija potrošeno, iako je bila velika stvar što sam kompletirao sva četiri Grend slema. Morao sam da pronađem motivaciju jer sam uložio sve da ostvarim životni cilj. Usledio je US open posle kojeg nisam ličio na sebe, ali sada sam se vratio i sve ide kako treba”.

U prvom kolu igraće protiv pobednika meča Kajl Edmund – Gastao Elijaš, ali ga posle toga čeka paklen žreb u kojem se nalaze Rodžer Federer, Rafael Nadal, Nik Kirjos, Huan Martin del Potro, Aleksander Zverev…

“Nije baš obično da se u jednom delu žreba nađe toliko dobrih igrača, ali je logično jer se Federer i Nadal vraćaju. Rodžer je ispao, pa se posle osvajanja Australijan opena vratio u top 10. Nije se mnogo puta dešavalo da upadnem u ovakav deo ‘kostura”, zaključio je Đoković.

On u ovom trenutku još uvek ne zna ko će mu biti prvi protivnik u pojedinačnoj konkurenciji u Indijan Velsu, što zavisi od ishoda večerašnjeg meča između Britanca Kajla Edmunda i Portugalca Gastaa Elijaša. Ipak, u noći između petka i subote će i Nole na teren: zajedno sa Viktorom Troickim će nastupiti u prvom kolu nadmetanja dublova protiv tandema Bobana - Kuevas.

Izvor: blic.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kojot

10.03.2017 16:54

Reci cu samo jedno:,,vukovi jedu meso,,.

ODGOVORITE