ЕЛ: Опет Реал! Колико је реално добити га?

Домаћин не игра сјајно, али црвено-белима велики проблем представља чињеница да су пут Мадрида кренули без Стефана Јовића.

Кошарка 10.03.2017 | 12:45
ЕЛ: Опет Реал! Колико је реално добити га?
Као и на свако евролигашко гостовање у овој сезони, кошаркаши Црвене звезде су и пут Мадрида отишли без громогласних изјава и нереалних амбиција. Црвено-бели су према очекивањима доделили улогу апсолутног фаворита деветоструком прваку Европе Рал Мадриду, а ништа по том питању није променила ни чињеница да домаћин окршај са српким шампионом (21.00, ТВ Спортклуб 1) дочекује након серије од три неочекивана пораза у свим такмичењима.

Порази од Галатасараја, Гран Канарије и Тенерифа показали су да у овом тренутку нешто озбиљно не штима у екипи Пабла Ласа, што би састав Дејана Радоњића могао да покуша да искористи, али ће му бити изузетно тешко без главног организатора игре Стефана Јовића. Репрезентативни плејмејкер није тренирао још од утакмице са Галатасарајем у Београду, па није ни кренуо пут шпанске престонице, што ће црвено-белима значајно смањити нападачке опције у овој утакмици.

"Потпуно је јасно колика је улога Стефана у игри нашег тима, али радићемо све, колико је то могуће, да надокнадимо његово одсуство. Сваки меч је прилика за наш тим да се покаже у најбољем могућем светлу. Покушаћемо то да урадимо, без обзира на ситуацију у којој се налазимо и велику снагу ривала", рекао је Дејан Радоњић.

Са друге стране, да би могла уопште да се нада изненађењу, Црвена звезда ће у највећој могућој мери морати да смањи нападачки учинак Серхија Љуља, чија је игра у овој сезони од пресудног значаја за првака Шпаније. Један од најбољих плејмејкера садашњице, баш као на утакмици у Београду, биће под посебном присмотром Звездиних бекова, који ће покушати да спрече његову комуникацију са остатком тима.

Ласо неће моћи да рачуна на Ноћионија, док су Хантер и Дончић имали проблема са повредама, али би требало да буду спремни за вечерашњи окршај.

"Имали смо тежак фебруар, напоран физички и ментално, и то је нешто што ме брине. Носимо тежак терет, али је за нас сваки меч важан. Евролига је тешка, али желимо да останемо међу прва четири тима на табели, што ће нам омогућити предност домаћег терена у плеј-офу. Пред нама је важна утакмица против веома озбиљног тима. Морамо да се спремимо за борбу током свих 40 минута", рекао је Пабло Ласо.

Реал са новим тријумфом жели да настави борбу са ЦСКА из Москве за прво место, односно да задржи растојање од трећепласираног Олимпијакоса. Црвена звезда је у овом тренутку у групи тимова са 14 победа, тако да би евентуални успех у овом мечу могао да је зацементира на петом месту, али је јасно да ово гостовање није од пресудног значаја Радоњићевом тиму у борби за пласман у четвртфинале Евролиге.

"Сигурно ће бити додатно мотивисани да нас добију. И због пораза у Београду, али и због жеље да прекину низ од три пораза и сачувају прво место пред плеј-оф. Они имају своје жеље, ми долазимо са нашим, а то је да покушамо да одиграмо добру утакмицу и да покушамо да их изненадимо", рекао је Бранко Лазић.

Колико је важан меч за Реал Мадрид покзаује и чињеница да су у главном граду Шпаније потпнуно у други план гурнули Ел Класико са Барселоном, који их очекује већ у недељу.

"Ми смо фокусирани на утакмицу са Црвеном звездом јер нам је она од пресудне важности у борби за пласман. Играмо са тимом препуним фајтера, који дају све од себе током читавог меча, али ћемо се суочити са свим проблемима и покушати да дођемо до победе. Црвена звезда је један од најтежих противника у Евролиги, сви њихови играчи играју агресивно и то је оно што их држи у борби за плеј-оф. Они имају свој стил и блистају као тим изнад појединаца", каже Донтеј Дрејпер.

Црвена звезда наредне недеље наставља европски пут, али ће прво морати да оконча лигашки део АБА лиге, пошто јој у понедељак у госте стиже подгоричка Будућност, највероватнији противник у полуфиналу плеј-офа регионалног такмичења. За четвртак је заказан окршај са Арманијем у Милану, где екипа Дејана Радоњића има далеко више разлога да се нада новом европском брејку.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар