EL: Opet Real! Koliko je realno dobiti ga?

Domaćin ne igra sjajno, ali crveno-belima veliki problem predstavlja činjenica da su put Madrida krenuli bez Stefana Jovića.

Košarka 10.03.2017 | 12:45
EL: Opet Real! Koliko je realno dobiti ga?
Kao i na svako evroligaško gostovanje u ovoj sezoni, košarkaši Crvene zvezde su i put Madrida otišli bez gromoglasnih izjava i nerealnih ambicija. Crveno-beli su prema očekivanjima dodelili ulogu apsolutnog favorita devetostrukom prvaku Evrope Ral Madridu, a ništa po tom pitanju nije promenila ni činjenica da domaćin okršaj sa srpkim šampionom (21.00, TV Sportklub 1) dočekuje nakon serije od tri neočekivana poraza u svim takmičenjima.

Porazi od Galatasaraja, Gran Kanarije i Tenerifa pokazali su da u ovom trenutku nešto ozbiljno ne štima u ekipi Pabla Lasa, što bi sastav Dejana Radonjića mogao da pokuša da iskoristi, ali će mu biti izuzetno teško bez glavnog organizatora igre Stefana Jovića. Reprezentativni plejmejker nije trenirao još od utakmice sa Galatasarajem u Beogradu, pa nije ni krenuo put španske prestonice, što će crveno-belima značajno smanjiti napadačke opcije u ovoj utakmici.

"Potpuno je jasno kolika je uloga Stefana u igri našeg tima, ali radićemo sve, koliko je to moguće, da nadoknadimo njegovo odsustvo. Svaki meč je prilika za naš tim da se pokaže u najboljem mogućem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala", rekao je Dejan Radonjić.

Sa druge strane, da bi mogla uopšte da se nada iznenađenju, Crvena zvezda će u najvećoj mogućoj meri morati da smanji napadački učinak Serhija Ljulja, čija je igra u ovoj sezoni od presudnog značaja za prvaka Španije. Jedan od najboljih plejmejkera sadašnjice, baš kao na utakmici u Beogradu, biće pod posebnom prismotrom Zvezdinih bekova, koji će pokušati da spreče njegovu komunikaciju sa ostatkom tima.

Laso neće moći da računa na Noćionija, dok su Hanter i Dončić imali problema sa povredama, ali bi trebalo da budu spremni za večerašnji okršaj.

"Imali smo težak februar, naporan fizički i mentalno, i to je nešto što me brine. Nosimo težak teret, ali je za nas svaki meč važan. Evroliga je teška, ali želimo da ostanemo među prva četiri tima na tabeli, što će nam omogućiti prednost domaćeg terena u plej-ofu. Pred nama je važna utakmica protiv veoma ozbiljnog tima. Moramo da se spremimo za borbu tokom svih 40 minuta", rekao je Pablo Laso.

Real sa novim trijumfom želi da nastavi borbu sa CSKA iz Moskve za prvo mesto, odnosno da zadrži rastojanje od trećeplasiranog Olimpijakosa. Crvena zvezda je u ovom trenutku u grupi timova sa 14 pobeda, tako da bi eventualni uspeh u ovom meču mogao da je zacementira na petom mestu, ali je jasno da ovo gostovanje nije od presudnog značaja Radonjićevom timu u borbi za plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Sigurno će biti dodatno motivisani da nas dobiju. I zbog poraza u Beogradu, ali i zbog želje da prekinu niz od tri poraza i sačuvaju prvo mesto pred plej-of. Oni imaju svoje želje, mi dolazimo sa našim, a to je da pokušamo da odigramo dobru utakmicu i da pokušamo da ih iznenadimo", rekao je Branko Lazić.

Koliko je važan meč za Real Madrid pokzauje i činjenica da su u glavnom gradu Španije potpnuno u drugi plan gurnuli El Klasiko sa Barselonom, koji ih očekuje već u nedelju.

"Mi smo fokusirani na utakmicu sa Crvenom zvezdom jer nam je ona od presudne važnosti u borbi za plasman. Igramo sa timom prepunim fajtera, koji daju sve od sebe tokom čitavog meča, ali ćemo se suočiti sa svim problemima i pokušati da dođemo do pobede. Crvena zvezda je jedan od najtežih protivnika u Evroligi, svi njihovi igrači igraju agresivno i to je ono što ih drži u borbi za plej-of. Oni imaju svoj stil i blistaju kao tim iznad pojedinaca", kaže Dontej Drejper.

Crvena zvezda naredne nedelje nastavlja evropski put, ali će prvo morati da okonča ligaški deo ABA lige, pošto joj u ponedeljak u goste stiže podgorička Budućnost, najverovatniji protivnik u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja. Za četvrtak je zakazan okršaj sa Armanijem u Milanu, gde ekipa Dejana Radonjića ima daleko više razloga da se nada novom evropskom brejku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar