Ја сам гладни вук који се пење на врх

До половине 2016. године је све изгледало савршено у игри Новака Ђоковића. Био је сигуран на врху АТП ранг-листе, добијао противнике лако и убедљиво, а онда је подигао пехар на Отвореном првенству Француске. Дуго чекани успех у Паризу је деловао на српског тенисера као на балон, у потпуности га је издувао.

Србија 10.03.2017 | 07:10
Ја сам гладни вук који се пење на врх
"Освајање Ролан Гароса по први пут и крунисање свега онога на чему смо радили годинама пре тога је било феноменално. Заиста сам дао све, тај турнир је био један од мојих приоритета дуги низ година. Ипак, у исто време ми је исцрпео много енергије и узео превише емоција. Узео сам неко време како бих могао да размислим о свему томе.

Онда сам морао да почнем испочетка и да нађем нову мотивацију, да се вратим у ритам. Осећам да је сада много боља ситуација него што је била рецимо у другом делу прошле сезоне. После Ју-Ес опена сам имао пар месеци које сам провео ван терена и сада сам у бољем моменту и верујем да идем у правом смеру", почео је причу Новак са новинарима у Индијан Велсу.

Јасно је да постоји пад форме, али је Србин убеђен да ће од овог такмичења успети да се врати на победнички колосек и да ће ствари кренути бољим током.

"Генерално, гледам себе тренутно из боље перспективе него што је био случај на крају претходне сезоне, сада сам другачији играч. Осећам се много боље, свежије, радујем се такмичењима и имам све више самопоуздања на терену."

Жреб у Индијан Велсу није био на његовој страни, поготово када се узме у обзир да су поред њега у истој четвртини Надал, Федерер, Дел Потро, Кирјос, Зверев...

"Нисам имао много таквих жребова у каријери, невероватно је видети толико добрих играча у истој четвртини. Али, тако је како је, Роџер и Рафа се полако пењу на ранг-листи, поготово Федерер који није играо у другом делу прошле сезоне. Освојио је Аустралијан опен и вратио се међу најбољих 10. Видећемо шта ће се дешавати у првих четири-пет дана такмичења, већ сада имамо неке јаке мечеве", каже Новак који је последњи пут на овом такмичењу изгубио пре четири године, у полуфиналу од Хуана Мартина Дел Потра.

У последње време се много прича о Новаковој исхрани и о томе да је много мршавији него раније. Ипак, српски ас тврди да то није случај и да је све у реду.

"Био сам још виткији него сада. Осећам се добро у овом тренутку, имам довољно снаге, енергије и динамичности, а комбинација брзине и снаге на терену је веома важна, јер спорт захтева од играча да буде добар у свим физичким елементима. Не мерим се често, али сам био мршавији на крају прошле сезоне него сада, килажа иде горе-доле."

Медији су подсетили Новака на једну изреку пре него што је прошле године пети пут освојио Индијан Велс, а она гласи „Много је лакше за вука који трчи уз брдо, јер је гладнији од вука који стоји на врху брда“.

"Изгледа да сам ја сада један од тих вукова који иду узбрдо и гладан сам", рекао је уз осмех, па наставио:

"Да нисам гладан успеха у овом спорту, не бих био овде са вама и играо на овом турниру. Свестан сам да сам остварио доста тога у својој каријери и наравно да сам задовољан због тога, знам да могу да станем и да кажем „Ок, било је доста“, али настављам даље, јер имам тај порив у себи и докле год тај осећај постоји наставићу да играм", закључио је Ђоковић.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Игор

10.03.2017 07:49

Браво, легендо! Република Српска је уз тебе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

10.03.2017 08:51

Па Вуче пробај мало и меса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.03.2017 08:57

Цути, једи и ради ста хоцес .

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунто

10.03.2017 11:10

Без меса и хидраули ка це ти отказати

Name

Зуза

10.03.2017 10:54

Ти си своје дао...нит си гладан, нит мотивисан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дјолета

10.03.2017 15:24

Не знаш ти ста је глад. Да знас само, не би еxпериментисао као што радиш.

ОДГОВОРИТЕ