Ja sam gladni vuk koji se penje na vrh

Do polovine 2016. godine je sve izgledalo savršeno u igri Novaka Đokovića. Bio je siguran na vrhu ATP rang-liste, dobijao protivnike lako i ubedljivo, a onda je podigao pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske. Dugo čekani uspeh u Parizu je delovao na srpskog tenisera kao na balon, u potpunosti ga je izduvao.

Srbija 10.03.2017 | 07:10
Ja sam gladni vuk koji se penje na vrh
"Osvajanje Rolan Garosa po prvi put i krunisanje svega onoga na čemu smo radili godinama pre toga je bilo fenomenalno. Zaista sam dao sve, taj turnir je bio jedan od mojih prioriteta dugi niz godina. Ipak, u isto vreme mi je iscrpeo mnogo energije i uzeo previše emocija. Uzeo sam neko vreme kako bih mogao da razmislim o svemu tome.

Onda sam morao da počnem ispočetka i da nađem novu motivaciju, da se vratim u ritam. Osećam da je sada mnogo bolja situacija nego što je bila recimo u drugom delu prošle sezone. Posle Ju-Es opena sam imao par meseci koje sam proveo van terena i sada sam u boljem momentu i verujem da idem u pravom smeru", počeo je priču Novak sa novinarima u Indijan Velsu.

Jasno je da postoji pad forme, ali je Srbin ubeđen da će od ovog takmičenja uspeti da se vrati na pobednički kolosek i da će stvari krenuti boljim tokom.

"Generalno, gledam sebe trenutno iz bolje perspektive nego što je bio slučaj na kraju prethodne sezone, sada sam drugačiji igrač. Osećam se mnogo bolje, svežije, radujem se takmičenjima i imam sve više samopouzdanja na terenu."

Žreb u Indijan Velsu nije bio na njegovoj strani, pogotovo kada se uzme u obzir da su pored njega u istoj četvrtini Nadal, Federer, Del Potro, Kirjos, Zverev...

"Nisam imao mnogo takvih žrebova u karijeri, neverovatno je videti toliko dobrih igrača u istoj četvrtini. Ali, tako je kako je, Rodžer i Rafa se polako penju na rang-listi, pogotovo Federer koji nije igrao u drugom delu prošle sezone. Osvojio je Australijan open i vratio se među najboljih 10. Videćemo šta će se dešavati u prvih četiri-pet dana takmičenja, već sada imamo neke jake mečeve", kaže Novak koji je poslednji put na ovom takmičenju izgubio pre četiri godine, u polufinalu od Huana Martina Del Potra.

U poslednje vreme se mnogo priča o Novakovoj ishrani i o tome da je mnogo mršaviji nego ranije. Ipak, srpski as tvrdi da to nije slučaj i da je sve u redu.

"Bio sam još vitkiji nego sada. Osećam se dobro u ovom trenutku, imam dovoljno snage, energije i dinamičnosti, a kombinacija brzine i snage na terenu je veoma važna, jer sport zahteva od igrača da bude dobar u svim fizičkim elementima. Ne merim se često, ali sam bio mršaviji na kraju prošle sezone nego sada, kilaža ide gore-dole."

Mediji su podsetili Novaka na jednu izreku pre nego što je prošle godine peti put osvojio Indijan Vels, a ona glasi „Mnogo je lakše za vuka koji trči uz brdo, jer je gladniji od vuka koji stoji na vrhu brda“.

"Izgleda da sam ja sada jedan od tih vukova koji idu uzbrdo i gladan sam", rekao je uz osmeh, pa nastavio:

"Da nisam gladan uspeha u ovom sportu, ne bih bio ovde sa vama i igrao na ovom turniru. Svestan sam da sam ostvario dosta toga u svojoj karijeri i naravno da sam zadovoljan zbog toga, znam da mogu da stanem i da kažem „Ok, bilo je dosta“, ali nastavljam dalje, jer imam taj poriv u sebi i dokle god taj osećaj postoji nastaviću da igram", zaključio je Đoković.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Igor

10.03.2017 07:49

Bravo, legendo! Republika Srpska je uz tebe!!

ODGOVORITE
Name

dott

10.03.2017 08:51

Pa Vuče probaj malo i mesa.

ODGOVORITE
Name

Igor

10.03.2017 08:57

Cuti, jedi i radi sta hoces .

ODGOVORITE
Name

punto

10.03.2017 11:10

Bez mesa i hidrauli ka ce ti otkazati

Name

Zuza

10.03.2017 10:54

Ti si svoje dao...nit si gladan, nit motivisan...

ODGOVORITE
Name

Za Djoleta

10.03.2017 15:24

Ne znaš ti sta je glad. Da znas samo, ne bi experimentisao kao što radiš.

ODGOVORITE