Свађа на свадби због пјесме

У свађу између младенаца и кумова умијешали су се и други гости, па је на крају морао да реагује и домаћин који је смиривао побјеснеле госте.

Забава 09.03.2017 | 22:27
Свађа на свадби због пјесме
Наручивање пјесама на свадбама често зна да изнервира госте, а и младенце, па тако програмска музика у већини случајева буде најбоље рјешење, да би се избјегле свађе међу гостима.

Београђанка К.М. се нашла на једној таквој свадби, где је због наручене пјесме, умало дошло до туче младенаца и кумова, а онда се и остатак гостију укључио у ову расправу која је изазвала општи хаос.

– Отишла сам на свадбу код рођаке, све је било у реду до ручка. Онда је младожењин кум наручио стару пјесму “Чича Дражо, где је моје дете”, што је изазвало бурну реакцију младенаца. Неки гости су се пожалили младенцима на избор пјесме, а онда су младенци да би се извинили тим гостима, напали кума што је наручио такву пјесму на свадби, а у цијелој ситуацији се кум нашао увријеђен.

Чорбе не би било без мирођија, па су се умијешали и други гости и изазвали општи хаос, да је на крају домаћин морао да смирује ситуацију – испричала нам је гошћа на овој свадби.



Имајући у виду да пјесму “Морем плови једна мала барка” гости на свадби често наруче у знак сјећања на жртве Другог свјетског рата, саговорница је за Телеграф испричала и да јој није јасно због чега је проблем с том пјесмом.

– Није ми јасно да је та пјесма изазвала општи метеж. Често се радо запјева на свадбама, људима је та пјесма близу срца, па неријетко су у стању и да посљедње паре дају музичару који ће им на уво запјевати ову пјесму!

– Ова пјесма пјева о мајци краља Петра која морем плови тражећи од чича Драже своје дјете, на шта јој пјесник одговара да не брине, „чувају га српске бајонете“. Зна се да њено дијете, млади краљ Петар, никада није ступио ногом на тло окупиране Југославије, нити су га икад чувале „српске бајонете.“ Он је током читавог рата био у Лондону  – завршава наша саговорница причу о немилом догађају са ове свадбе.


(Телеграф.рс)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Црни Груја

09.03.2017 22:14

Типично српска да не кажем комунистичка посла. Пјесма је изузетно добра и при томе никога не вријеђа. Али ето Брозов дух још живи и његови пионири се буне на све што је српско. Давно је било када је Шабан Шаулић снимио пјесму "Сабљо моја родитеља мога" у којој се наводи текст "доста ли си починила јада, доста јада око Београда, много муке око Бањалуке". Наравно тада се србокомунисти нису бунили. А ни они други. И да не наводим још пјесама у којима се велича турска окупација и турски злочини над Србима. А тек албанска Шота уз коју су многи Срби скакали као дровиран. Али Титови пионири су тада ћутали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крдд

10.03.2017 11:39

Болестан си и безпослен

Name

Република

10.03.2017 12:56

Требали су несто од Томпсона да пусте, да би се "увриједјени" гости орасполозили. Од Срба нема демократскијег народа на Балкану, али назалост ни вецих мазохиста и будала.

Name

Кнежево

10.03.2017 19:06

Свака част на на утврђеној дијагнози, за Српско обољело и тело и душу. Док се год Срби не буду вратили на Светосавски пут биће нам овако, шта рећи него, опрости им Боже...

Name

пиетрен

10.03.2017 14:33

Бора Ђорђрвић: Има дана, и кафана, чекају на мене, још је пуно партизана, али ко их .ебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

13.03.2017 10:41

Да не буде она.....Драги Миле писи из Лондона,колико ти,колико ти треба батаљона.

Name

цупс

11.03.2017 20:22

Неке пјесме треба забранити тј оне које подстицу медјунационалну мрзњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

13.03.2017 10:38

Је ли ово снимано у Сплиту или на Кипру?

ОДГОВОРИТЕ