Svađa na svadbi zbog pjesme

U svađu između mladenaca i kumova umiješali su se i drugi gosti, pa je na kraju morao da reaguje i domaćin koji je smirivao pobjesnele goste.

Zabava 09.03.2017 | 22:27
Svađa na svadbi zbog pjesme
Naručivanje pjesama na svadbama često zna da iznervira goste, a i mladence, pa tako programska muzika u većini slučajeva bude najbolje rješenje, da bi se izbjegle svađe među gostima.

Beograđanka K.M. se našla na jednoj takvoj svadbi, gde je zbog naručene pjesme, umalo došlo do tuče mladenaca i kumova, a onda se i ostatak gostiju uključio u ovu raspravu koja je izazvala opšti haos.

– Otišla sam na svadbu kod rođake, sve je bilo u redu do ručka. Onda je mladoženjin kum naručio staru pjesmu “Čiča Dražo, gde je moje dete”, što je izazvalo burnu reakciju mladenaca. Neki gosti su se požalili mladencima na izbor pjesme, a onda su mladenci da bi se izvinili tim gostima, napali kuma što je naručio takvu pjesmu na svadbi, a u cijeloj situaciji se kum našao uvrijeđen.

Čorbe ne bi bilo bez mirođija, pa su se umiješali i drugi gosti i izazvali opšti haos, da je na kraju domaćin morao da smiruje situaciju – ispričala nam je gošća na ovoj svadbi.



Imajući u vidu da pjesmu “Morem plovi jedna mala barka” gosti na svadbi često naruče u znak sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata, sagovornica je za Telegraf ispričala i da joj nije jasno zbog čega je problem s tom pjesmom.

– Nije mi jasno da je ta pjesma izazvala opšti metež. Često se rado zapjeva na svadbama, ljudima je ta pjesma blizu srca, pa nerijetko su u stanju i da posljednje pare daju muzičaru koji će im na uvo zapjevati ovu pjesmu!

– Ova pjesma pjeva o majci kralja Petra koja morem plovi tražeći od čiča Draže svoje djete, na šta joj pjesnik odgovara da ne brine, „čuvaju ga srpske bajonete“. Zna se da njeno dijete, mladi kralj Petar, nikada nije stupio nogom na tlo okupirane Jugoslavije, niti su ga ikad čuvale „srpske bajonete.“ On je tokom čitavog rata bio u Londonu  – završava naša sagovornica priču o nemilom događaju sa ove svadbe.


(Telegraf.rs)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

09.03.2017 22:14

Tipično srpska da ne kažem komunistička posla. Pjesma je izuzetno dobra i pri tome nikoga ne vrijeđa. Ali eto Brozov duh još živi i njegovi pioniri se bune na sve što je srpsko. Davno je bilo kada je Šaban Šaulić snimio pjesmu "Sabljo moja roditelja moga" u kojoj se navodi tekst "dosta li si počinila jada, dosta jada oko Beograda, mnogo muke oko Banjaluke". Naravno tada se srbokomunisti nisu bunili. A ni oni drugi. I da ne navodim još pjesama u kojima se veliča turska okupacija i turski zločini nad Srbima. A tek albanska Šota uz koju su mnogi Srbi skakali kao droviran. Ali Titovi pioniri su tada ćutali.

ODGOVORITE
Name

krdd

10.03.2017 11:39

Bolestan si i bezposlen

Name

Republika

10.03.2017 12:56

Trebali su nesto od Tompsona da puste, da bi se "uvrijedjeni" gosti oraspolozili. Od Srba nema demokratskijeg naroda na Balkanu, ali nazalost ni vecih mazohista i budala.

Name

Kneževo

10.03.2017 19:06

Svaka čast na na utvrđenoj dijagnozi, za Srpsko oboljelo i telo i dušu. Dok se god Srbi ne budu vratili na Svetosavski put biće nam ovako, šta reći nego, oprosti im Bože...

Name

пиетрен

10.03.2017 14:33

Бора Ђорђрвић: Има дана, и кафана, чекају на мене, још је пуно партизана, али ко их .ебе

ODGOVORITE
Name

popara

13.03.2017 10:41

Da ne bude ona.....Dragi Mile pisi iz Londona,koliko ti,koliko ti treba bataljona.

Name

cups

11.03.2017 20:22

Neke pjesme treba zabraniti tj one koje podsticu medjunacionalnu mrznju.

ODGOVORITE
Name

popara

13.03.2017 10:38

Je li ovo snimano u Splitu ili na Kipru?

ODGOVORITE