Скандалозна пресуда Суда БиХ

- Након што је Суд БиХ за злочине над српским цивилима у селу Кукавице код Рогатице осудио само Емира Драковца, а осободио тројицу припадника ткз. Армије БиХ оштро је реаговало Регионално удружење логораша Вишеград нагласивши да је пресуда скандалозна.

Република Српска 09.03.2017 | 21:08
Скандалозна пресуда Суда БиХ
Логораши су огорчени ослобађајућом пресудом припадника ткз. Армије БиХ Мухамеда и Тарика Шишића и Азиза Шуше који су ослобођени оптужбе за злочин у Кукавицама у коме је 27.августа 1992. године убијено 26, а рањено 80 српских цивила у избјегличкој колони која се кретала из Горажда према Рогатици.

Предсједник регионалног удружења логораша Драгиша Андрић каже да је пресуда запрепашћујућа и срамна.

„Ради се о цивилној колони избјеглица из Горажда који путују аутомобилима , тракторима и аутобусом. Поступајући судија и предсједник Судског вијећа Даворин Јукић починиоце злочина над српским цивилима брани боље него адвокати. У изјави каже да су они били у заблуди јер је претходни дан тим магистралним путем прошла колона ВРС па су тако мислили да је и ово војна колона. Како је то могуће", пита се Андрић.

Пресуда је запрепастила и Вељка Ласицу који се тог кобног дана налазио у колони у аутомобилу кад се на њих сручила киша метака и граната.

„ Тада сам рањен и остао сам тешки инвалид. Све је горјело и људи и асфалт и аутомобли и трактори. Ко је изашао из возила био је убијен на цести, рањеници су тражили спас кога није било. Ипак је један дио несретника, међу којима сам и ја, успио да се дочепа Рогатице. Преживио је и возач аутобуса који је рањен и на фелгама довезао возило у Рогатицу са рањеним и мртвим цивилима“, испричао је Ласица.

Поводом пресуде огласила се и борачка организација Рогатице која је истакла да су борци запањени и огорчени срамним примјером пристрасности Суда БиХ.
"Нама Србима се приписују ратни злочини чак и за тјелесне повреде према припадницима друге стране у рату, а диверзанти ткз. Армије БиХ се ослобађају чак и кад суд утврди да су побили цивиле“, стоји у саопштењу општинске борачке организацијеј Рогатица.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Игор

10.03.2017 00:56

Цитав Суд БиХ је скандал и слузи само себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

10.03.2017 04:02

Тразице Бакир ревизију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

репликар

10.03.2017 06:22

Па немојте тако. То су наша браћа Бошњаци. Они нам желе само добро. Они нас воле. Не дају да се одвојимо. Криво им. Неки од нас желе с њима скупа. Да граде братство и јединство. Е мој Србине никад памети доћи нећеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахха

10.03.2017 06:40

Чудо да сте преживили све то.а и ти тако рањен и тешки инвалид па се извукао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

10.03.2017 10:34

То се мозе реци и за тебе