ЛЕ: Реми у Ростову, побједа Копенхагена над Ајаксом и Андерлехта над Апоелом!

Фудбалери Манчестер Јунајтеда ремизирали су са Ростовом 1:1, на гостовању у Русији у првом мечу осмине финала Лиге Европе.  Ружно, баш како Мурињо воли! Мики покорио Дон и ораницу Ростова! Јунајтед успео да се врати са добрим капиталом из Русије - 1:1.

Фудбал 09.03.2017 | 21:20
ЛЕ: Реми у Ростову, побједа Копенхагена над Ајаксом и Андерлехта над Апоелом!
Победе су остварили Копенхаген, који је надиграо Ајакс 2:1 код куће, те Андерлехт који је остварио минималан тријумф на гостовању АПОЕЛ-у на Кипру.

Реванш утакмице на програму су 16. марта у Манчестеру, Амстердаму и Бриселу.

У не баш прелепој представи на коју је утицало и очајно стање терена на стадиону Олимп 2, Јунајтед је повео у 35. минуту после сјајне асистенције Златана Ибрахимовића за Хенриха Мхитарјана.

Међутим, домаћин је преузео контролу у наставку меча и већ у осмом минуту наставка стигао до изједначење, сјајним поготком Александра Бухарова, који је грудима примио дубински пас иза очајних штопера Јунајтеда и матирао немоћног Давида де Хеу.

Са врло добрим резултатом после првог меча Манчестер Јунајтед се вратио из Ростова, а реми извојеван на тешком терену у граду на Дону (1:1) омогућиће екипи Жозеа Муриња знатно лакши посао у реваншу на Олд Трафорду следећег четвртка.

Снажан тим извео је Португалац вечерас, а после паузе због повреде на терену се опет нашао Хенрик Мхитарјан који је поготком у 35. минуту прославио свој мали повратак. Иако нисмо гледали квалитетан фудбал (због очајног терена), Јунајтед је био бољи ривал у првом делу, а Фелаини и Ибрахимовић су сјајно омогућили Јермену да донесе предност гостима.

Ростов је тек у наставку био равноправан такмац, а имао је среће да је искористио једну од ретких прилика да стигне до изједначења и какве-такве наде пред реванш. Играо се 53. минут, штопер Калачев је сјајно упослио Букхарова, а овај поред Смолинга и Џонсапримирио лопту на груди и матирао Аргентинца Ромера.

И то је отприлике било то на овој утакмици. До краја је Ростов покушавао, Јунајтед се углавном бранио, а још једно понављамо, по онако очајном терену боље стварно није могло.

Копенхаген је повео већ у 28. секунди поготком Размуса Фалка Јенсена, да би десетак минута пре полувремена Каспер Долберг донео изједначење Ајаксу у Данској.

Домаћин је био у подређеном положају у наставку меча када је у питању посед лопте, али стиже до другог гола преко Андреаса Корнелијуса, пола сата пре краја.

Уследио је жесток притисак Холанђана, ређали су се ударци ка голу Олсена, а најбољу шансу пропушта Дави Класен, којем Олсен сјајно брани ударац пет минута пре краја.

Српски репрезентативац Андрија Павловић је ушао са клупе у 63. минуту у екипи Копенхагена, али није успео да угрози гол "копљаника".

Најзанимљивији меч овог програма одигран је у Копенхагену где је домаћин већ после 27 секунди повео против Ајакса поготком Расмуса Фалка. Шампион Данске имао је теренску доминацију у већем делу меча, али може да жали што на реванш путује само са једним голом предности после тријумфа од 2:1.

Млађани Каспер Долберг казнио је у 32. минуту промашај Јусуфа Тутуа, али је на истеку сата игре преко Корнелијуса Копенхаген стигао до минималне предности. Српски репрезентативац Андрија Павловић одиграо је последњих пола сата за домаћине, а имао је једну шансу када није стигао лопту на другој стативи.

Ајакс је у финишу могао до изједначења, али је голман домаћина Олсен мајсторски скинуо ударац Класена у 85. минуту, али и овако Копљаници имају активан резултат пред реванш на Амстердам Арени следећег четвртка.

Андерлехт је у мечу без много конкретних шанси стигао до велике предности против АПОЕЛ-а пред реванш у Бриселу. Донео ју је Николае Клаудију Станчу, поготком у 29. минуту ударцем у доњи леви угао.

Српска колонија у Андерлехту тријумфално се вратила са Кипра. Урош Спајић одиграо је свих 90 минута за бриселског великана који је савладао АПОЕЛ као гост са 1:0. Славље гостима из Белгије омогућила је румунска веза која је у 29. минуту извела акцију вредну тријумфа.Кипчију је сјајно спремио шансу за Станчијуа, а овај рутински матирао голмана Ватерманаза тријумф гостију.

Покушавао је АПОЕЛ у већем делу меча да се врати у утакмицу и изједначи, али нису успели. Нису Кипрани имали ни среће када су погодили пречку у финишу меча. Други репрезентативац Србије Иван Обрадовић преседео је цео меч на клупи за резерве у редовима Андерлехта.

Урош Спајић је одиграо свих 90 минута као штопер и зарадио жути картон у тиму Андерлехта, док је Иван Обрадовић остао на клупи за резерве белгијског тима.

Лига Европе, осмина финала:
Ростов – М. Јунајтед 1:1 (0:1)
Бухаров 53 – Мхитарјан 35
Копенхаген – Ајакс 2:1 (1:1)
Фалк 1, Корнелијус 60 – Долберг 32
АПОЕЛ – Андерлехт 0:1 (0:1)
Станчу 29

Од 21:05:
Селта – Краснодар
Гент – Генк
Лион – Рома
Олимпијакос – Бешикташ
Шалке – Менхенгладбах

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар