LE: Remi u Rostovu, pobjeda Kopenhagena nad Ajaksom i Anderlehta nad Apoelom!

Fudbaleri Mančester Junajteda remizirali su sa Rostovom 1:1, na gostovanju u Rusiji u prvom meču osmine finala Lige Evrope.  Ružno, baš kako Murinjo voli! Miki pokorio Don i oranicu Rostova! Junajted uspeo da se vrati sa dobrim kapitalom iz Rusije - 1:1.

Fudbal 09.03.2017 | 21:20
LE: Remi u Rostovu, pobjeda Kopenhagena nad Ajaksom i Anderlehta nad Apoelom!
Pobede su ostvarili Kopenhagen, koji je nadigrao Ajaks 2:1 kod kuće, te Anderleht koji je ostvario minimalan trijumf na gostovanju APOEL-u na Kipru.

Revanš utakmice na programu su 16. marta u Mančesteru, Amsterdamu i Briselu.

U ne baš prelepoj predstavi na koju je uticalo i očajno stanje terena na stadionu Olimp 2, Junajted je poveo u 35. minutu posle sjajne asistencije Zlatana Ibrahimovića za Henriha Mhitarjana.

Međutim, domaćin je preuzeo kontrolu u nastavku meča i već u osmom minutu nastavka stigao do izjednačenje, sjajnim pogotkom Aleksandra Buharova, koji je grudima primio dubinski pas iza očajnih štopera Junajteda i matirao nemoćnog Davida de Heu.

Sa vrlo dobrim rezultatom posle prvog meča Mančester Junajted se vratio iz Rostova, a remi izvojevan na teškom terenu u gradu na Donu (1:1) omogućiće ekipi Žozea Murinja znatno lakši posao u revanšu na Old Trafordu sledećeg četvrtka.

Snažan tim izveo je Portugalac večeras, a posle pauze zbog povrede na terenu se opet našao Henrik Mhitarjan koji je pogotkom u 35. minutu proslavio svoj mali povratak. Iako nismo gledali kvalitetan fudbal (zbog očajnog terena), Junajted je bio bolji rival u prvom delu, a Felaini i Ibrahimović su sjajno omogućili Jermenu da donese prednost gostima.

Rostov je tek u nastavku bio ravnopravan takmac, a imao je sreće da je iskoristio jednu od retkih prilika da stigne do izjednačenja i kakve-takve nade pred revanš. Igrao se 53. minut, štoper Kalačev je sjajno uposlio Bukharova, a ovaj pored Smolinga i Džonsaprimirio loptu na grudi i matirao Argentinca Romera.

I to je otprilike bilo to na ovoj utakmici. Do kraja je Rostov pokušavao, Junajted se uglavnom branio, a još jedno ponavljamo, po onako očajnom terenu bolje stvarno nije moglo.

Kopenhagen je poveo već u 28. sekundi pogotkom Razmusa Falka Jensena, da bi desetak minuta pre poluvremena Kasper Dolberg doneo izjednačenje Ajaksu u Danskoj.

Domaćin je bio u podređenom položaju u nastavku meča kada je u pitanju posed lopte, ali stiže do drugog gola preko Andreasa Kornelijusa, pola sata pre kraja.

Usledio je žestok pritisak Holanđana, ređali su se udarci ka golu Olsena, a najbolju šansu propušta Davi Klasen, kojem Olsen sjajno brani udarac pet minuta pre kraja.

Srpski reprezentativac Andrija Pavlović je ušao sa klupe u 63. minutu u ekipi Kopenhagena, ali nije uspeo da ugrozi gol "kopljanika".

Najzanimljiviji meč ovog programa odigran je u Kopenhagenu gde je domaćin već posle 27 sekundi poveo protiv Ajaksa pogotkom Rasmusa Falka. Šampion Danske imao je terensku dominaciju u većem delu meča, ali može da žali što na revanš putuje samo sa jednim golom prednosti posle trijumfa od 2:1.

Mlađani Kasper Dolberg kaznio je u 32. minutu promašaj Jusufa Tutua, ali je na isteku sata igre preko Kornelijusa Kopenhagen stigao do minimalne prednosti. Srpski reprezentativac Andrija Pavlović odigrao je poslednjih pola sata za domaćine, a imao je jednu šansu kada nije stigao loptu na drugoj stativi.

Ajaks je u finišu mogao do izjednačenja, ali je golman domaćina Olsen majstorski skinuo udarac Klasena u 85. minutu, ali i ovako Kopljanici imaju aktivan rezultat pred revanš na Amsterdam Areni sledećeg četvrtka.

Anderleht je u meču bez mnogo konkretnih šansi stigao do velike prednosti protiv APOEL-a pred revanš u Briselu. Doneo ju je Nikolae Klaudiju Stanču, pogotkom u 29. minutu udarcem u donji levi ugao.

Srpska kolonija u Anderlehtu trijumfalno se vratila sa Kipra. Uroš Spajić odigrao je svih 90 minuta za briselskog velikana koji je savladao APOEL kao gost sa 1:0. Slavlje gostima iz Belgije omogućila je rumunska veza koja je u 29. minutu izvela akciju vrednu trijumfa.Kipčiju je sjajno spremio šansu za Stančijua, a ovaj rutinski matirao golmana Vatermanaza trijumf gostiju.

Pokušavao je APOEL u većem delu meča da se vrati u utakmicu i izjednači, ali nisu uspeli. Nisu Kiprani imali ni sreće kada su pogodili prečku u finišu meča. Drugi reprezentativac Srbije Ivan Obradović presedeo je ceo meč na klupi za rezerve u redovima Anderlehta.

Uroš Spajić je odigrao svih 90 minuta kao štoper i zaradio žuti karton u timu Anderlehta, dok je Ivan Obradović ostao na klupi za rezerve belgijskog tima.

Liga Evrope, osmina finala:
Rostov – M. Junajted 1:1 (0:1)
Buharov 53 – Mhitarjan 35
Kopenhagen – Ajaks 2:1 (1:1)
Falk 1, Kornelijus 60 – Dolberg 32
APOEL – Anderleht 0:1 (0:1)
Stanču 29

Od 21:05:
Selta – Krasnodar
Gent – Genk
Lion – Roma
Olimpijakos – Bešiktaš
Šalke – Menhengladbah

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar