СП: Книнџа и Лала бране Аустралију!

Фудбалери нашег порекла Милош Дегенек (на фотографији) и Дени Вуковић нашли се на списку Сокеруза за пресудне мечеве за пласман на СП 2018. са Ираном и УАЕ.

Фудбал 11.03.2017 | 12:00
СП: Книнџа и Лала бране Аустралију!
Велика српска колонија у Аустралији из године у годину све је већа и утицајнија. И нажалост и на срећу. Тај утицај се види у свим аспектима живота, па тако и у фудбалу где ће, боје тамошње репрезентације у наредна два круцијална меча по свему судећи бранити два Србина. А требало је и трећи, да се није повредио (центрафор шкотског Селтика Том Рогић), пише аустралијски СБС. Популарни Сокерузи 23. марта гостују Ирану, а пет дана касније дочекују Уједињене Арапске Емирате у квалификацијама за СП 2018.

Један је голман и то прилично популаран на најмањем континенту, Дени Вуковић, док је други дефанзивни везњак, Милош Дегенек. Вуковићеви родитељи су из Новог Сада дошли у Сиднеј пре него што се родио, ускоро пуни 32 године, а уколико буде отпутовао у Техеран и стао тамо на гол, то ће му бити тек први пут у каријери да одигра званичан сусрет. Тренутно је без сумње најбољи голман у тамошњој А лиги, а брани за најбољи тим, Сиднеј за који наступају два Милоша и два бивша првотимца Црвене звезде, Нинковић и Димитријевић.

Дегенек је рођен пре 22 године у Книну и са родитељима је избегао на најмањи континент из познатих разлога, а тренутно наступа за члана Џеј лиге, Јокохама Маринос. Као млађи одиграо је осам утакмица за омладинску репрезентацију Србије, али се после ипак одлучио за Аустралију за чији сениорски тим је пет пута наступио. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар