SP: Knindža i Lala brane Australiju!

Fudbaleri našeg porekla Miloš Degenek (na fotografiji) i Deni Vuković našli se na spisku Sokeruza za presudne mečeve za plasman na SP 2018. sa Iranom i UAE.

Fudbal 11.03.2017 | 12:00
SP: Knindža i Lala brane Australiju!
Velika srpska kolonija u Australiji iz godine u godinu sve je veća i uticajnija. I nažalost i na sreću. Taj uticaj se vidi u svim aspektima života, pa tako i u fudbalu gde će, boje tamošnje reprezentacije u naredna dva krucijalna meča po svemu sudeći braniti dva Srbina. A trebalo je i treći, da se nije povredio (centrafor škotskog Seltika Tom Rogić), piše australijski SBS. Popularni Sokeruzi 23. marta gostuju Iranu, a pet dana kasnije dočekuju Ujedinjene Arapske Emirate u kvalifikacijama za SP 2018.

Jedan je golman i to prilično popularan na najmanjem kontinentu, Deni Vuković, dok je drugi defanzivni veznjak, Miloš Degenek. Vukovićevi roditelji su iz Novog Sada došli u Sidnej pre nego što se rodio, uskoro puni 32 godine, a ukoliko bude otputovao u Teheran i stao tamo na gol, to će mu biti tek prvi put u karijeri da odigra zvaničan susret. Trenutno je bez sumnje najbolji golman u tamošnjoj A ligi, a brani za najbolji tim, Sidnej za koji nastupaju dva Miloša i dva bivša prvotimca Crvene zvezde, Ninković i Dimitrijević.

Degenek je rođen pre 22 godine u Kninu i sa roditeljima je izbegao na najmanji kontinent iz poznatih razloga, a trenutno nastupa za člana Džej lige, Jokohama Marinos. Kao mlađi odigrao je osam utakmica za omladinsku reprezentaciju Srbije, ali se posle ipak odlučio za Australiju za čiji seniorski tim je pet puta nastupio. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar