Оде још један пријатељ фудбала...!

Ћаби Алонсо потврдио да ће се пензионисати на крају сезоне!

Фудбал 09.03.2017 | 22:40
Оде још један пријатељ фудбала...!
Како Филип Лам, тако и Ћаби Алонсо. Тихо и ненаметљиво, а опет гласно да га цео свет чује, објавио је да завршава каријеру још један велики џентлмен у копачкама и пријатељ фубалске игре.

Искусни шпански везиста, који приводи крају трећу годину у Бајерну, потврдио је да ће завршетком ове сезоне заувек напустити терен, којим шпарта ево већ 18 година.

“Живео сам. Волео сам. Опроштај од прелепе игре”, у само осам речи, на званичном Твитер профилу, слично као што је то у НБА урадио Тим Данкан, саопштио је знаменити фудбалер ретко племенитог кова да се заситио.

Има и право. По пет година провео је у Реал Сосиједаду, Ливерпулу и Реал Мадриду, још три у Бајерну и свугде освајао трофеје.

“Доста тога сам доживео играјући за велике клубови,. Наравно, подразумева да ми је било лепо и да сам био почаствован што сам био шпански репрезентативац. Никад нисам мислио да ћу остварити овакву каријеру, међутим, надам се да ћу пре краја освојити још неки трофеј. Одлука није била лака. Верујем да је прави тренутак баш сад. Увек ми се чинило да је боље прекинути нешто што пре него што касније. И даље се осећам добро, али ово је прави тренутак да се повучем. Каријеру желим да завршим на набољи могући начин. А Бајерн је врх врхова. Невероватно сам поносан и срећан што играм за Баварце, што сам део ове фамилије”, појаснио је 35-годишњи Ћаби Алонсо за ТВ Бајерн.

У каријеру је освојио 13 клупских (између осталог, две Лиге шампиона), три репрезентативна (првак света и двапут првак Европе) и низ индивидуалних трофеја.

“Ћаби Алонсо је један од највећих играча у историји фудбала. Освојио је све у каријери. Осим тога, изузетна је личност. Прави фудбалски џентлмен”, подвукао је Карл Хајнц Румениге, извршни директор Бајерна.

И погодио суштину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар