Ode još jedan prijatelj fudbala...!

Ćabi Alonso potvrdio da će se penzionisati na kraju sezone!

Fudbal 09.03.2017 | 22:40
Ode još jedan prijatelj fudbala...!
Kako Filip Lam, tako i Ćabi Alonso. Tiho i nenametljivo, a opet glasno da ga ceo svet čuje, objavio je da završava karijeru još jedan veliki džentlmen u kopačkama i prijatelj fubalske igre.

Iskusni španski vezista, koji privodi kraju treću godinu u Bajernu, potvrdio je da će završetkom ove sezone zauvek napustiti teren, kojim šparta evo već 18 godina.

“Živeo sam. Voleo sam. Oproštaj od prelepe igre”, u samo osam reči, na zvaničnom Tviter profilu, slično kao što je to u NBA uradio Tim Dankan, saopštio je znameniti fudbaler retko plemenitog kova da se zasitio.

Ima i pravo. Po pet godina proveo je u Real Sosijedadu, Liverpulu i Real Madridu, još tri u Bajernu i svugde osvajao trofeje.

“Dosta toga sam doživeo igrajući za velike klubovi,. Naravno, podrazumeva da mi je bilo lepo i da sam bio počastvovan što sam bio španski reprezentativac. Nikad nisam mislio da ću ostvariti ovakvu karijeru, međutim, nadam se da ću pre kraja osvojiti još neki trofej. Odluka nije bila laka. Verujem da je pravi trenutak baš sad. Uvek mi se činilo da je bolje prekinuti nešto što pre nego što kasnije. I dalje se osećam dobro, ali ovo je pravi trenutak da se povučem. Karijeru želim da završim na nabolji mogući način. A Bajern je vrh vrhova. Neverovatno sam ponosan i srećan što igram za Bavarce, što sam deo ove familije”, pojasnio je 35-godišnji Ćabi Alonso za TV Bajern.

U karijeru je osvojio 13 klupskih (između ostalog, dve Lige šampiona), tri reprezentativna (prvak sveta i dvaput prvak Evrope) i niz individualnih trofeja.

“Ćabi Alonso je jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala. Osvojio je sve u karijeri. Osim toga, izuzetna je ličnost. Pravi fudbalski džentlmen”, podvukao je Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna.

I pogodio suštinu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar