Знајте, ово ће вас прогањати читав живот! Постали сте глобални симбол пораза!

Летеће главе. . . !

Фудбал 09.03.2017 | 21:45
Знајте, ово ће вас прогањати читав живот! Постали сте глобални симбол пораза!
“Како почети? Којим речима описати ову спектакуларну празнину, ову рушевину, срамоту...?“, пита се Доминик Северак на почетку извештаја у Паризјену. Француска јавност огорчена је понижењем које им је приредио Пари Сен Жермен у дебаклу од Барселоне (1:6).

Спорне пенале, о којима трубе сви заклети Барсини ривали, нико не помиње. Јер за овако срамотно издање нема алибија.

“Боље упозорите све ПСЖ-ове играче: Ових 6:1 ће их прогањати до краја живота“, пише Л'Екип.

Угледни спортски лист даље наводи и да је цео париски пројекат са арапским милионима угрожен после овако епског пораза. Штавише, уредник Венсан Дулук пише...

“Пари Сен Жермен је постао глобални симбол пораза“.

Л'Екип је, иначе, јутрос освануо са насловном страном на којој пише само: “Неизрециво“ мада би “Неописиво“ можда био смисленији превод на српски језик. Није случајно баш та реч изабрана. Последњи пут је она била на насловној страни Л'Екипа на јесен 1993. године када је Бугарин Емил Костадинов погодио у Паризу и спречио Французе да оду на Мундијал у САД.

Пуне 24 године, а било је у међувремену опасних ломова, француски фудбал није добио овакву шамарчину.

Не чуде стога ни оцене Л'Екипа. Док је, примера ради, Нејмар награђен “деветком“, иако се наводи да Барселона није играла свемирски фудбал, најбоље оцењени играчи Парижана били су Единсон Кавани и Левин Курзава са “четворком“. Јулијан Дракслер и Марко Верати су добили “тројке“, сви остали мршаве “двојке“ што је најнижа могућа оцена.

“Главе ће сигурно летети“, додаје Паризјен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар