Znajte, ovo će vas proganjati čitav život! Postali ste globalni simbol poraza!

Leteće glave. . . !

Fudbal 09.03.2017 | 21:45
Znajte, ovo će vas proganjati čitav život! Postali ste globalni simbol poraza!
“Kako početi? Kojim rečima opisati ovu spektakularnu prazninu, ovu ruševinu, sramotu...?“, pita se Dominik Severak na početku izveštaja u Parizjenu. Francuska javnost ogorčena je poniženjem koje im je priredio Pari Sen Žermen u debaklu od Barselone (1:6).

Sporne penale, o kojima trube svi zakleti Barsini rivali, niko ne pominje. Jer za ovako sramotno izdanje nema alibija.

“Bolje upozorite sve PSŽ-ove igrače: Ovih 6:1 će ih proganjati do kraja života“, piše L'Ekip.

Ugledni sportski list dalje navodi i da je ceo pariski projekat sa arapskim milionima ugrožen posle ovako epskog poraza. Štaviše, urednik Vensan Duluk piše...

“Pari Sen Žermen je postao globalni simbol poraza“.

L'Ekip je, inače, jutros osvanuo sa naslovnom stranom na kojoj piše samo: “Neizrecivo“ mada bi “Neopisivo“ možda bio smisleniji prevod na srpski jezik. Nije slučajno baš ta reč izabrana. Poslednji put je ona bila na naslovnoj strani L'Ekipa na jesen 1993. godine kada je Bugarin Emil Kostadinov pogodio u Parizu i sprečio Francuze da odu na Mundijal u SAD.

Pune 24 godine, a bilo je u međuvremenu opasnih lomova, francuski fudbal nije dobio ovakvu šamarčinu.

Ne čude stoga ni ocene L'Ekipa. Dok je, primera radi, Nejmar nagrađen “devetkom“, iako se navodi da Barselona nije igrala svemirski fudbal, najbolje ocenjeni igrači Parižana bili su Edinson Kavani i Levin Kurzava sa “četvorkom“. Julijan Draksler i Marko Verati su dobili “trojke“, svi ostali mršave “dvojke“ što je najniža moguća ocena.

“Glave će sigurno leteti“, dodaje Parizjen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar