Владе РС и ФБиХ о будућим потезима

У Бањалуци је данас одржана прва заједничка сједница Владе Ррепублике Српске и Владе Федерације БиХ. Сједници влада су претходити билатерални састанци премијера Фадила Новалића и Жељке Цвијановић те поједиих министара у владама Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 09.03.2017 | 19:15
Владе РС и ФБиХ о будућим потезима
Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић је рекла да је ово резултат опредијељења да се многи процеси могу одблокирати и да се жели ићи у томе правцу. 

Она је истакла да је договорена сарадња и да су оцијенили да је важно да се усаглашавају прописи у Републици Српској и у Федерацији БиХ.

Према њеним ријечима разоговарало се и о путним комуникацијама и пројектима који су вазни за живот оба ентиета у области саобраћаја који це служити два енититета и повезивању на регионалном плану, за што је, како је рекла, потребна и сарадња са Савјетом министара БиХ.

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић је рекао да су разговарали и о реализацији рефомске агенде, о оном шта се урадило и шта треба урадити.

"Било је ријечи и о писму намјере и од једанаест мјера још морамо извршти три мјере", рекао је Новалић, не откривајући друге детаље у вези аранжмана са ММФ.

Цвијановићка и Новалић су рекли новинарима да су постигли договор да се требају одржавати сједнице сваких шест мјесеци.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

!!!

09.03.2017 20:09

Подржавам јачање ентитета на устрб БИХ власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупи народ ниста не конта

10.03.2017 04:34

Покусава се омаловазити савез за промјене у заједницким органима. Игра се прљаво, као и увијек.

ОДГОВОРИТЕ