Vlade RS i FBiH o budućim potezima

U Banjaluci je danas održana prva zajednička sjednica Vlade Rrepublike Srpske i Vlade Federacije BiH. Sjednici vlada su prethoditi bilateralni sastanci premijera Fadila Novalića i Željke Cvijanović te pojediih ministara u vladama Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 09.03.2017 | 19:15
Vlade RS i FBiH o budućim potezima
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je ovo rezultat opredijeljenja da se mnogi procesi mogu odblokirati i da se želi ići u tome pravcu. 

Ona je istakla da je dogovorena saradnja i da su ocijenili da je važno da se usaglašavaju propisi u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

Prema njenim riječima razogovaralo se i o putnim komunikacijama i projektima koji su vazni za život oba entieta u oblasti saobraćaja koji ce služiti dva enititeta i povezivanju na regionalnom planu, za što je, kako je rekla, potrebna i saradnja sa Savjetom ministara BiH.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je rekao da su razgovarali i o realizaciji refomske agende, o onom šta se uradilo i šta treba uraditi.

"Bilo je riječi i o pismu namjere i od jedanaest mjera još moramo izvršti tri mjere", rekao je Novalić, ne otkrivajući druge detalje u vezi aranžmana sa MMF.

Cvijanovićka i Novalić su rekli novinarima da su postigli dogovor da se trebaju održavati sjednice svakih šest mjeseci.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

!!!

09.03.2017 20:09

Podržavam jačanje entiteta na ustrb BIH vlasti

ODGOVORITE
Name

Glupi narod nista ne konta

10.03.2017 04:34

Pokusava se omalovaziti savez za promjene u zajednickim organima. Igra se prljavo, kao i uvijek.

ODGOVORITE