Побједа Дејтонске Босне и Херцеговине

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак казао је данас да је одлука Међународног суда правде о одбијању захтјева за ревизију пресуде БиХ против Србије доказ побједе Дејтонске Босне и Херцеговине.  

Република Српска 09.03.2017 | 17:29
Побједа Дејтонске Босне и Херцеговине
"Ова одлука је показала да БиХ може да функционише само ако се уважавају сви, ако се одлуке доносе заједнички, а не сила једног над другим. Ово је побједа права над политиком", рекао је Црнадак, додајући да су неки хтјели да помоћу велике политичке гужве и притиска побиједе право.

"Ово је, такође, побједа и чињеница јер се испоставило да нам је морао Суд у Хагу рећи оно што смо ми тврдили мјесецима да нема одлуке о ревизији ни овлаштењу за агента", истакао је Црнадак.

Он је, на заједничкој конференцији са предсједавајућим Предсједништва БиХ у Бањалуци, рекао да криза која је изазвана овим није завршена.

Црнадак вјерује да ће данашњи допис из Хага много олакшати тај пут.

"Дефинитивно не смије остати ниједан трун сумње у то да ова земља може да функционише ако нису заједничке одлуке и зато је важно да они који су најодговорнији за ово повуку потезе и покажу да су спремни да иду напријед", рекао је Црнадак.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боx

09.03.2017 16:52

Цути ко тебе ста пита. ријеси проблем са непослусним амбасадорима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

09.03.2017 17:17

Ма нека сам ја доцекао да су сви политицки представници из сва три народа за Дејтонску БиХ! Каква ревизиа ово је вазние цути од 10 ревизиа! Дејтонска БиХ знаци Хрвати да зацепе лабрњу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пораз разума

09.03.2017 17:17

Да и пораз разума који рацуна да само он има право.Бозе сацувај земље.

ОДГОВОРИТЕ