Pobjeda Dejtonske Bosne i Hercegovine

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je danas da je odluka Međunarodnog suda pravde o odbijanju zahtjeva za reviziju presude BiH protiv Srbije dokaz pobjede Dejtonske Bosne i Hercegovine.  

Republika Srpska 09.03.2017 | 17:29
Pobjeda Dejtonske Bosne i Hercegovine
"Ova odluka je pokazala da BiH može da funkcioniše samo ako se uvažavaju svi, ako se odluke donose zajednički, a ne sila jednog nad drugim. Ovo je pobjeda prava nad politikom", rekao je Crnadak, dodajući da su neki htjeli da pomoću velike političke gužve i pritiska pobijede pravo.

"Ovo je, takođe, pobjeda i činjenica jer se ispostavilo da nam je morao Sud u Hagu reći ono što smo mi tvrdili mjesecima da nema odluke o reviziji ni ovlaštenju za agenta", istakao je Crnadak.

On je, na zajedničkoj konferenciji sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH u Banjaluci, rekao da kriza koja je izazvana ovim nije završena.

Crnadak vjeruje da će današnji dopis iz Haga mnogo olakšati taj put.

"Definitivno ne smije ostati nijedan trun sumnje u to da ova zemlja može da funkcioniše ako nisu zajedničke odluke i zato je važno da oni koji su najodgovorniji za ovo povuku poteze i pokažu da su spremni da idu naprijed", rekao je Crnadak.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Box

09.03.2017 17:52

Cuti ko tebe sta pita. rijesi problem sa neposlusnim ambasadorima.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

09.03.2017 18:17

Ma neka sam ja docekao da su svi politicki predstavnici iz sva tri naroda za Dejtonsku BiH! Kakva revizia ovo je vaznie cuti od 10 revizia! Dejtonska BiH znaci Hrvati da zacepe labrnju!

ODGOVORITE
Name

Poraz razuma

09.03.2017 18:17

Da i poraz razuma koji racuna da samo on ima pravo.Boze sacuvaj zemlje.

ODGOVORITE