Анализа - видео: Да ли су судије ''погурале'' Барселону?!

У среду увече на Ноу Кампу одигран је један од најузбуљивијих мечева у фудбалској историји.

Фудбал 09.03.2017 | 20:30
Анализа - видео: Да ли су судије ''погурале'' Барселону?!
Домаћа Барселона успела је по још једном параметру да се упише у вечност, надокнадивши заостака од 4:0 из првог меча са Пари Сен Жерменом.

Ипак, иако четири поготка минуса нико никада пре 'Блаугране' није успео да надокнади, оно што Барсин преокрет чини посебним јесте начин на који је до њега дошло.

Деловало је да је све готово када је Единсон Кавани у 62. минуту смањио на 3:1, а навијачи Парижана почели су да славе када је дуел ушао у последњих десет минута.



Али, онда је на сцену ступио фантастични Нејмар да Силва – најпре је у 88. минуту изборио слободан ударац и сјајним ударцем савладао Кевина Трапа, 180 секунди касније успешно је реализовао једанаестерац, да би у петом минуту надокнаде дивним пâсом пронашао Серђија Роберта за коначних 6:1 и пандемонијум на трибинама.

Међутим, нажалост, ни овај сусрет није могао да протекне без контроверзи и судијских грешака, у преломним тренуцима. Управо је пенал из ког је Бразилац постигао пети гол за првака Шпаније највише споран, пошто је и више него очигледно да је Луис Суарес – који је већ имао жути картон због симулирања – пао сам од себе у дуелу са Маркињошом.

Поједини стручњаци и медији сматрају да је арбитар Дениз Ајеткин погрешио и у 50. минуту, када је Нејмар фаулиран, односно када је Лионел Меси успешно реализовао пенал за 3:0.



За крај, ту је и детаљ са почетка сусрета када је Хавијер Масћерано руком зауставио центаршут Јулијана Дракслера.

Немац је сјајно прошао по левом боку и покушао да врати лопту на пенал, али је она погодила Аргентинца у руку и завршила у корнеру.

Какво је ваше мишљење, да ли су 'Свеци' оштећени у Каталонији?



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар