Analiza - video: Da li su sudije ''pogurale'' Barselonu?!

U sredu uveče na Nou Kampu odigran je jedan od najuzbuljivijih mečeva u fudbalskoj istoriji.

Fudbal 09.03.2017 | 20:30
Analiza - video: Da li su sudije ''pogurale'' Barselonu?!
Domaća Barselona uspela je po još jednom parametru da se upiše u večnost, nadoknadivši zaostaka od 4:0 iz prvog meča sa Pari Sen Žermenom.

Ipak, iako četiri pogotka minusa niko nikada pre 'Blaugrane' nije uspeo da nadoknadi, ono što Barsin preokret čini posebnim jeste način na koji je do njega došlo.

Delovalo je da je sve gotovo kada je Edinson Kavani u 62. minutu smanjio na 3:1, a navijači Parižana počeli su da slave kada je duel ušao u poslednjih deset minuta.



Ali, onda je na scenu stupio fantastični Nejmar da Silva – najpre je u 88. minutu izborio slobodan udarac i sjajnim udarcem savladao Kevina Trapa, 180 sekundi kasnije uspešno je realizovao jedanaesterac, da bi u petom minutu nadoknade divnim pâsom pronašao Serđija Roberta za konačnih 6:1 i pandemonijum na tribinama.

Međutim, nažalost, ni ovaj susret nije mogao da protekne bez kontroverzi i sudijskih grešaka, u prelomnim trenucima. Upravo je penal iz kog je Brazilac postigao peti gol za prvaka Španije najviše sporan, pošto je i više nego očigledno da je Luis Suares – koji je već imao žuti karton zbog simuliranja – pao sam od sebe u duelu sa Markinjošom.

Pojedini stručnjaci i mediji smatraju da je arbitar Deniz Ajetkin pogrešio i u 50. minutu, kada je Nejmar fauliran, odnosno kada je Lionel Mesi uspešno realizovao penal za 3:0.



Za kraj, tu je i detalj sa početka susreta kada je Havijer Masćerano rukom zaustavio centaršut Julijana Drakslera.

Nemac je sjajno prošao po levom boku i pokušao da vrati loptu na penal, ali je ona pogodila Argentinca u ruku i završila u korneru.

Kakvo je vaše mišljenje, da li su 'Sveci' oštećeni u Kataloniji?



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar