Нема привилегија за тужиоце под истрагом

Колегијум тужилаца Тужилаштва БиХ оцијенио је јуче да је та институција спремна, одлучна и да има капацитет да се избори са потешкоћама на које наилази у раду.

Босна и Херцеговина 09.03.2017 | 12:03
Нема привилегија за тужиоце под истрагом
Вршилац дужности главног тужиоца Гордана Тадић истакла је да поступци који су покренути против њихових тужилаца морају бити спроведени по највишим правним и професионалним стандардима. Нагласила је и потребу јачања заједништва и колегијалности у тужилаштву.

- Тужилаштво ће наставити интензивно радити на успостављању владавине права. Рад ће усмјерити на најсложеније предмете у свим областима, а нарочито у области корупције, организованог и привредног криминала, ратних злочина и тероризма. Наставићемо очување професионалности и дигнитета институције и спречавање покушаја ванинституционалног уплива у рад тужилаштва - закључено је на сједници колегијума.

Наведено је да тужилаштво прихвата и разматра оправдане примједбе, али да оцјењује штетним и неоснованим критике и паушалне оцјене које појединци износе у медијима.

Најзвучнија тужилачка имена у Тужилаштву БиХ постали су актери афера и мете истрага својих колега, што је додатно дискредитовало ту институцију у коју је повјерење и до сада било крхко. Посљедња у том тужилачком низу нашла се Диана Кајмаковић, против које је формиран предмет на основу поднеска њеног колеге Боже Михајловића, који је актер друге афере. На мети истраге су били или су и даље Олег Чавка, Дубравко Чампара и суспендовани главни тужилац Горан Салиховић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

09.03.2017 11:50

Дајте напокон конкретне резултате.Докажите да нисте под политичким притиском или напустите те функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селман-КРИМИ

09.03.2017 12:02

Како сада у потпуности штитити безочни криминал и корупцију у ненародним институцијама РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

09.03.2017 12:14

Само ратни злоцинци ЦЕ и даље имати привилегије Ориц и други

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.03.2017 12:39

Видимо се ... никад.

ОДГОВОРИТЕ