Nema privilegija za tužioce pod istragom

Kolegijum tužilaca Tužilaštva BiH ocijenio je juče da je ta institucija spremna, odlučna i da ima kapacitet da se izbori sa poteškoćama na koje nailazi u radu.

Bosna i Hercegovina 09.03.2017 | 12:03
Nema privilegija za tužioce pod istragom
Vršilac dužnosti glavnog tužioca Gordana Tadić istakla je da postupci koji su pokrenuti protiv njihovih tužilaca moraju biti sprovedeni po najvišim pravnim i profesionalnim standardima. Naglasila je i potrebu jačanja zajedništva i kolegijalnosti u tužilaštvu.

- Tužilaštvo će nastaviti intenzivno raditi na uspostavljanju vladavine prava. Rad će usmjeriti na najsloženije predmete u svim oblastima, a naročito u oblasti korupcije, organizovanog i privrednog kriminala, ratnih zločina i terorizma. Nastavićemo očuvanje profesionalnosti i digniteta institucije i sprečavanje pokušaja vaninstitucionalnog upliva u rad tužilaštva - zaključeno je na sjednici kolegijuma.

Navedeno je da tužilaštvo prihvata i razmatra opravdane primjedbe, ali da ocjenjuje štetnim i neosnovanim kritike i paušalne ocjene koje pojedinci iznose u medijima.

Najzvučnija tužilačka imena u Tužilaštvu BiH postali su akteri afera i mete istraga svojih kolega, što je dodatno diskreditovalo tu instituciju u koju je povjerenje i do sada bilo krhko. Posljednja u tom tužilačkom nizu našla se Diana Kajmaković, protiv koje je formiran predmet na osnovu podneska njenog kolege Bože Mihajlovića, koji je akter druge afere. Na meti istrage su bili ili su i dalje Oleg Čavka, Dubravko Čampara i suspendovani glavni tužilac Goran Salihović.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

007

09.03.2017 12:50

Dajte napokon konkretne rezultate.Dokažite da niste pod političkim pritiskom ili napustite te funkcije.

ODGOVORITE
Name

Selman-KRIMI

09.03.2017 13:02

Kako sada u potpunosti štititi bezočni kriminal i korupciju u nenarodnim institucijama RS

ODGOVORITE
Name

Lav

09.03.2017 13:14

Samo ratni zlocinci CE i dalje imati privilegije Oric i drugi

ODGOVORITE
Name

Igor

09.03.2017 13:39

Vidimo se ... nikad.

ODGOVORITE