Свечано обиљежен Дан дистрикта

Свечаном академијом у брчанском Дому културе данас је обиљежена 17-годишњица успоставе Брчког као дистрикта БиХ.

Босна и Херцеговина 08.03.2017 | 18:58
Свечано обиљежен Дан дистрикта
Без обзира на све тешкоће политички субјекти у Брчком су свјесни одговорности пред грађанима који с правом траже, прије свега, више радних мијеста, боље услове живота и социјалног старања, па је уз стабилне институције и међуетничке односе, економски развој први приоритет, поручили су у обраћањима на свечаној академији градоначелник Синиша Милић и предсједник Скупштине Есед Кадрић.

Предсједник Скупштине Републике Срспке Недељко Чубриловић је истакао да је Брчко изузетно важно за политички и територијални континуитет Републике Српске која уважава уставну позицију дистрикта, а предсједавајући арбитар Клинт Вилијамсон је подсјетио да је Коначна арбитражна одлука Трибунала за Брчко и даље на снази а његов мандат непромијењен.

„Тај процес је току и трајаће све док супервизор за Брчко заједно с високим представником у БиХ не утврди да су испуњени сви критеријуми да би се окончао мандат и стекли услови за затварање Трибунала“, рекао је Вилијамсом.

Међу бројним званицама академији су присуствовали високи представник Валентин Инцко, шеф делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк и супервизор за Брчко Брус Бертон.       

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар