На опрезу Градишка и Прњавор

Киша стала, ниво Врбаса опада. У Бањалуци се смирује, у Приједору први степен одбране од поплава.  На опрезу су и у Градишци и Прњавору.

Република Српска 08.03.2017 | 17:57
На опрезу Градишка и Прњавор
Ниво Сане у Приједору на мјерном мјесту у центру града данас достигао је висину од 420 центиметара.

Набујале планинске рјечице поплавиле су велике површине њива под јесењим усјевима у околини Градишке. Најтеже је у селима турјачког краја те Лужанима, Чатрњи, Драгељима и Цимиротима.



Поплављено је и викенд насеље у близини ауто-пута Градишка-Банајлука, поред ријеке Јабланице. Неколико кућа је угрожено, јер је вода пресјекла путеве, али становништво и домаће животиње нису у опасности.

Без обзира на то што је киша престала да пада, ниво Саве је у наглом порасту због чега су у мобилном стању службе Цивилне заштите.

У последња 24 часа на територији Бањалуке је пало 67 литара кише по метру квадратном. Осим Врбаса, у опадању је и Врбања.

Бујичне воде нанијеле су штете и у општини Лакташи. Од синоћ су на терену екипе Цивилне заштите. У Челинцу је вода прекинула путну комуникацију у мјесту Бојићи.



Ријека Јошавка излила се цијелом дужином, због чега су поплављена најмање два стамбена и већи број помоћних објеката.

На подручју Српца усљед изливања ријеке Врбас најмање 17 кућа одсјечено је од путева, а из једног домаћинства евакуисани су укућани и стока. Рјечица Лишња повукла се из Омладинског насеља у Прњавору, воде има још у Улици Живојина Прерадовића, а магистрални пут Прњавор-Бањалука од јутрос је у функцији.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђедо

08.03.2017 19:21

Јад и мука народа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.03.2017 21:04

Какво су то путеви које рјеке плаве цим киса падне. Путеви се граде да ријеке путеве немогу да плаве.