Na oprezu Gradiška i Prnjavor

Kiša stala, nivo Vrbasa opada. U Banjaluci se smiruje, u Prijedoru prvi stepen odbrane od poplava.  Na oprezu su i u Gradišci i Prnjavoru.

Republika Srpska 08.03.2017 | 17:57
Na oprezu Gradiška i Prnjavor
Nivo Sane u Prijedoru na mjernom mjestu u centru grada danas dostigao je visinu od 420 centimetara.

Nabujale planinske rječice poplavile su velike površine njiva pod jesenjim usjevima u okolini Gradiške. Najteže je u selima turjačkog kraja te Lužanima, Čatrnji, Drageljima i Cimirotima.



Poplavljeno je i vikend naselje u blizini auto-puta Gradiška-Banajluka, pored rijeke Jablanice. Nekoliko kuća je ugroženo, jer je voda presjekla puteve, ali stanovništvo i domaće životinje nisu u opasnosti.

Bez obzira na to što je kiša prestala da pada, nivo Save je u naglom porastu zbog čega su u mobilnom stanju službe Civilne zaštite.

U poslednja 24 časa na teritoriji Banjaluke je palo 67 litara kiše po metru kvadratnom. Osim Vrbasa, u opadanju je i Vrbanja.

Bujične vode nanijele su štete i u opštini Laktaši. Od sinoć su na terenu ekipe Civilne zaštite. U Čelincu je voda prekinula putnu komunikaciju u mjestu Bojići.



Rijeka Јošavka izlila se cijelom dužinom, zbog čega su poplavljena najmanje dva stambena i veći broj pomoćnih objekata.

Na području Srpca usljed izlivanja rijeke Vrbas najmanje 17 kuća odsječeno je od puteva, a iz jednog domaćinstva evakuisani su ukućani i stoka. Rječica Lišnja povukla se iz Omladinskog naselja u Prnjavoru, vode ima još u Ulici Živojina Preradovića, a magistralni put Prnjavor-Banjaluka od jutros je u funkciji.

BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đedo

08.03.2017 19:21

Jad i muka naroda....

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

08.03.2017 21:04

Kakvo su to putevi koje rjeke plave cim kisa padne. Putevi se grade da rijeke puteve nemogu da plave.