Какав договор: "Хрвати ратују у Украјини, нећемо туче у Загребу"!

Хрватски и украјински навијачи постигли су договор пред мечу двеју селекција у Загребу 24. марта у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

Фудбал 11.03.2017 | 11:30
Какав договор: "Хрвати ратују у Украјини, нећемо туче у Загребу"!
Како преноси портал 'вечерњи.хр', Хрвати и Украјинци постигли су договор на састанку – према коме неће долазити до сукоба и нереда.

'Ватрени' су већ неколико пута кажњавани од стране Европске фудбалске уније (УЕФА), што због нереда, што због нацистичких порука и поздрава.

Како се наводи, Украјинци сматрају да рат у њиховој земљи има велике сличности са обрачунима на Балкану, истичући да им Хрвати сада помажу у борбама у источној Украјини – 'што је далеко важније од навијачких сукоба'.

"Постигли смо договор с хрватском страном, агресије у Загребу не сме да буде. Иницијатива је дошла с наше стране, а Хрвати су то подржали. Рат на Балкану деведесетих година има пуно сличности с оним у Украјини у посљедњих неколико година. Хрвати нам помажу у борбама у источној Украјини и те ствари су нам пуно важније од навијачких сукоба. Исто тако, када се буде играо реванш код нас, настојаћемо да све прође у мирној атмосфери и без инцидената. Апелујемо на све који иду у Загреб да се културно понашају, поштују домаћина и суздрже се од било каквих провокација", стоји у објави украјинских навијача, уз слику вуковарског торња, која се посебно односи на њихове хулигане који су неретко изазивали инциденте великих размера.

Хрватска после четири кола заузима прво место у групи И са 10 бодова, док је Украјина друга са два мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар