Kakav dogovor: "Hrvati ratuju u Ukrajini, nećemo tuče u Zagrebu"!

Hrvatski i ukrajinski navijači postigli su dogovor pred meču dveju selekcija u Zagrebu 24. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Fudbal 11.03.2017 | 11:30
Kakav dogovor: "Hrvati ratuju u Ukrajini, nećemo tuče u Zagrebu"!
Kako prenosi portal 'večernji.hr', Hrvati i Ukrajinci postigli su dogovor na sastanku – prema kome neće dolaziti do sukoba i nereda.

'Vatreni' su već nekoliko puta kažnjavani od strane Evropske fudbalske unije (UEFA), što zbog nereda, što zbog nacističkih poruka i pozdrava.

Kako se navodi, Ukrajinci smatraju da rat u njihovoj zemlji ima velike sličnosti sa obračunima na Balkanu, ističući da im Hrvati sada pomažu u borbama u istočnoj Ukrajini – 'što je daleko važnije od navijačkih sukoba'.

"Postigli smo dogovor s hrvatskom stranom, agresije u Zagrebu ne sme da bude. Inicijativa je došla s naše strane, a Hrvati su to podržali. Rat na Balkanu devedesetih godina ima puno sličnosti s onim u Ukrajini u posljednjih nekoliko godina. Hrvati nam pomažu u borbama u istočnoj Ukrajini i te stvari su nam puno važnije od navijačkih sukoba. Isto tako, kada se bude igrao revanš kod nas, nastojaćemo da sve prođe u mirnoj atmosferi i bez incidenata. Apelujemo na sve koji idu u Zagreb da se kulturno ponašaju, poštuju domaćina i suzdrže se od bilo kakvih provokacija", stoji u objavi ukrajinskih navijača, uz sliku vukovarskog tornja, koja se posebno odnosi na njihove huligane koji su neretko izazivali incidente velikih razmera.

Hrvatska posle četiri kola zauzima prvo mesto u grupi I sa 10 bodova, dok je Ukrajina druga sa dva manje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar