Босић: Правда неће бити испуњена

И након 24 године родбина 13 српских бораца, које су након заробљавања на данашњи дан 1993. године у брчанском селу Бодериште припадници тзв. Армије БиХ, мучили, убили и масакрирали, тражи казну за починоце овог стравичног злочина. Парастосу на мјесном гробљу присуствовао је и замјеник предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Младен Босић, који је нагласио да је ту као комшија, који је био свједок ратних дешавања на том подручју. Парастосу су присустввали и градоначелник Брчког Синића Милић, као и представници владе РС и изасланик предсједника РС.

Република Српска 08.03.2017 | 17:01
Босић: Правда неће бити испуњена
"Беспредметно је више указивати на нерад брчанског тужилаштва и судова у погледу кажњавања починилаца овог злочина. Као борачка организација имамо осјећај да су се локални политичари договорили са тужилаштвом и судом,да једни друге не дирају. Што је урађено,урађено је. Деведесет одсто до сада процесуираних су Срби. Правосуђе у Брчком по овом питању ништа не ради и ја све мање вјерујем да ће било шта и урадити”, рекао је предсједник локалне борачке организације Живан Илић.

Александра Танасић, која је имала осам година када је њен отац Мирослав Пудић убијен, ипак не губи наду да ће се одговорни за злочин наћи пред лицем правде.
"Ми се већ 24 године овдје на гробљу окупљамо, палимо свијеће, а казне за злочинце нема. Очекујем да ће се, упркос свему, ипак ускоро суочити са правдом“, рекла је Александра.

Младен Босић који редовно присуствује овом парастосу. То је учинио и овога пута и јасно поручио да није дошао као политичар и страначки човјек, већ као комшија који је био свједок догађаја из тог времена.

"Нажалост то нас све подсјећа на вријеме кад људи постају звјери. Одавде заиста не желим да пошаљем поруку мржње нити да подгријавам мржњу према другима, али је јасно да овоземаљска правда неће никада бити ни у пола испуњена. Овакви догађаји увијек треба да нас подсјећају шта су људи, а шта су нељуди“, поручио је Босић.
 
И овог 8. марта сјенима страдалих комшија поклонио се и Петар Ђокић, министар енергетике у Влади РС, заједно са колегама Миленком Савановићем и Предрагом Глухаковићем, министрима за борачка питања, односно за трговину и туризам.

„Нажалост, правосуђе Брчко дистрикта, БиХ, али ни Хашки трибунал нису дали одговор за овај  стражни злочин. А једини могући одговор је да починиоци добију заслужене казне“ рекао је Ђокић.

На Спомен обиљежју у Грбавици подигнутом за 65 погинулих српских бораца овог и сусједних насеља положени су вијенци и запаљене свијеће.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хм

08.03.2017 16:34

Други процеси боље напредују јер су цивили у питању. Вјероватно зато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

08.03.2017 16:39

Зар је могуце да нитко није одговарао за тај злоцин досли у српско Бодаристе и побили становнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

08.03.2017 16:48

Брчанско судство БИХ судство суд у Хагу сви против срба???????стварно безобразно Хејбет војника побијено а нико не одговара???????Под хитно тражити мораториј на суђење срба док се не изједначимо са осталим.наравно по попису из 91.

ОДГОВОРИТЕ
Name

он

08.03.2017 21:21

Босић већ зна да неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

09.03.2017 08:40

Ја сам свој зивот прове у њемакој и као сто знате да је црква и вјера била заоставита у сколама а и приватно. Али из поука из другог свјетког рата да владајуце мафије само казу оно од цега имају профит. Ја се бојим да се данас цркве не искористи и ту сврху. Ста вриједи сто сам ја уцио историу и геограуфију кад је издавац била КПЈ. Данас у БИХ имамо 3 КПЈ и све су паметније једна од друге. Цркве су увијек биле несто на сто се вјерници могу ослонити а код нас???????

ОДГОВОРИТЕ