Очекујем помоћ ЕУ, Америке и Русије

Премијер Србије Александар Вучић је рекао да очекује помоћ Европске уније, Сједињених Амерички Држава, али и Русије око најава оснивања војске самопроглашеног Косова.

Србија 08.03.2017 | 12:34
Очекујем помоћ ЕУ, Америке и Русије
Како је рекао, протеклог дана је имао "не лаке, али пристојне" разговоре са косовским председником Хашимом Тачијем и о тој теми.

"Наше је да разговарамо и да покушамо да сачувамо мир. Да ли смо се сагласили око кључног питања? Нисмо. Пре свега око стварања војске самопроглашеног Косова. Ту очекујем помоћ ЕУ, САД и Русије", рекао је Вучић на Копаонику.

Премијер је навео да је тај потез кршење Резолуције СБ УН 1244, али је супротно, "иако то нас ни не занима", чак и косовском уставу.

"Не знам да ли они планирају изборе у мају, али то су крупне ствари да се тиме играју", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да није његов посао да се бори за "више гласова", већ да и "по цену мање гласова сачува мир и стабилност".

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Симо

08.03.2017 12:51

Вуцицу знас кад цес дибити помац од еу и сад, никад а мозда ни тад они и праве војску косова да разбуцају србију хватај се ти русије јос мало и они ти неце помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.03.2017 16:01

Ово је као да су логораши Јасеновца тражили помоћ од Макса Лубурића. Овај се прави много луд, док други завршавају започете послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

жалосно

08.03.2017 16:29

Нејма ту помоћи од Амера и ЕУ они и праве војску Косова пушиона.

ОДГОВОРИТЕ