Očekujem pomoć EU, Amerike i Rusije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje pomoć Evropske unije, Sjedinjenih Američki Država, ali i Rusije oko najava osnivanja vojske samoproglašenog Kosova.

Srbija 08.03.2017 | 12:34
Očekujem pomoć EU, Amerike i Rusije
Kako je rekao, proteklog dana je imao "ne lake, ali pristojne" razgovore sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i o toj temi.

"Naše je da razgovaramo i da pokušamo da sačuvamo mir. Da li smo se saglasili oko ključnog pitanja? Nismo. Pre svega oko stvaranja vojske samoproglašenog Kosova. Tu očekujem pomoć EU, SAD i Rusije", rekao je Vučić na Kopaoniku.

Premijer je naveo da je taj potez kršenje Rezolucije SB UN 1244, ali je suprotno, "iako to nas ni ne zanima", čak i kosovskom ustavu.

"Ne znam da li oni planiraju izbore u maju, ali to su krupne stvari da se time igraju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da nije njegov posao da se bori za "više glasova", već da i "po cenu manje glasova sačuva mir i stabilnost".

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Simo

08.03.2017 12:51

Vucicu znas kad ces dibiti pomac od eu i sad, nikad a mozda ni tad oni i prave vojsku kosova da razbucaju srbiju hvataj se ti rusije jos malo i oni ti nece pomoci

ODGOVORITE
Name

Dragan

08.03.2017 16:01

Ovo je kao da su logoraši Jasenovca tražili pomoć od Maksa Luburića. Ovaj se pravi mnogo lud, dok drugi završavaju započete poslove.

ODGOVORITE
Name

žalosno

08.03.2017 16:29

Nejma tu pomoći od Amera i EU oni i prave vojsku Kosova pušiona.

ODGOVORITE