Договорено - Семберац, Михаило Ристић је Еспањолов!

Звезда добија милион кроз бонусе! Познати детаљи уговора који ће бити потписан на лето.

Фудбал 08.03.2017 | 16:30
Договорено - Семберац, Михаило Ристић је Еспањолов!
Целе зиме трајали су преговори Еспањола и Црвене звезде, а договор је пао равно две седмице пре почетка пролећа - Михаило Ристић се на лето дефинитивно сели у Каталонију. 

Писало се о томе дуго. Прво да ће трансфер износити 2.400.000 евра, а да је из Љутице Богдана послат факс са захтевом да се 1.800.000 уплати одмах. Потом је најсвежија информација гласила да би трансфер могао да износи 1.200.000 евра, а да је српски шампион тражио 600.000 више. 

На крају каталонски Спорт, добро обавештен о дешавањима у Еспањолу, износи следеће податке. Висина обештећења јесте 1.200.000 евра, с тим што ће Црвеној звезди припасти још милион европских новчаница кроз бонусе на основу Ристићевихигара. 

Ристић ће са Еспањолом на лето парафирати уговор на четири године. Али, финансијски детаљи истог нису познати. 

Како је касније откривено, Еспањолу је благослов да заврши трансфер дао некадашњи репрезентативац Југославије и члан Партизана Бранко Брновић, који је шест година провео као играч малог каталонског клуба.

„Ристић је веома јак фудбалер. У питању је веома млад играч, који много обећава и много је тога пред њим. Наравно, биће му потребан одређен период да се навикне на град, екипу и шпански фудбал. Успео је одлично да се уклопи на месту левог бека, иако је по вокацији био дефанзивни везиста“, каже Брновић.

Посао је, како се наводи, завршио спортски директор Еспањола Ђорди Лардин. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар