Арсене, хвала на успоменама, али ово је баш јадно...

Ново понижење против Бајерна, синоћ на домаћем терену, померило је границе неких негативних рекорда када је Арсенал у питању.

Фудбал 08.03.2017 | 14:00
Арсене, хвала на успоменама, али ово је баш јадно...
Арсенал је испао у осмини финала Лиге шампиона, али Арсенал се обрукао против минхенског Бајерна. У ствари, можда би било боље написати да је казнена експедиција Карла Анчелотија до ногу потукла и понизила лондонске Тобџије. У два меча осмине финала Лиге шампиона укупна гол-разлика 10:2, односно два пута по 5:1!

Неколико црних статистичких категорија су успели да попуне играчи Арсенала. Синоћни пораз је најубедљивији Арсеналов на домаћем терену још од новембра 1998. године, када је Челси славио у утакмици Лига купа са 5:0.

Даље, лондонска екипа седму годину заредом елиминисана је у овој фази такмичења у Лиги шампиона, односно у осмини финала.

Ових 10:2 је други најубедљивији пораз у двомечу нокаут фазе у историји Лиге шампиона. Рекорд такође држи Бајерн, који је са укупних 12:1 славио против Спортинга из Лисабона у сезони 2008/09.

Чак 27 голова је Бајерн постигао у окршајима са Арсеналом у Лиги шампиона откако ово такмичење носи такав назив. Први окршај био је у децембру 2000. године, а до данас су одиграли 12 утакмица. То је рекорд ЛШ по броју голова постигнутих против истог ривала, а Бајерн га дели са Барселоном која је такође 27 пута тресла мрежу против Селтика у том такмичењу.

Наравно, на сву ову муку навијача Арсенала, свакако би требало додати и податак да је клуб последњу титулу шампиона Енглеске освојио 2004. године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар