Arsene, hvala na uspomenama, ali ovo je baš jadno...

Novo poniženje protiv Bajerna, sinoć na domaćem terenu, pomerilo je granice nekih negativnih rekorda kada je Arsenal u pitanju.

Fudbal 08.03.2017 | 14:00
Arsene, hvala na uspomenama, ali ovo je baš jadno...
Arsenal je ispao u osmini finala Lige šampiona, ali Arsenal se obrukao protiv minhenskog Bajerna. U stvari, možda bi bilo bolje napisati da je kaznena ekspedicija Karla Ančelotija do nogu potukla i ponizila londonske Tobdžije. U dva meča osmine finala Lige šampiona ukupna gol-razlika 10:2, odnosno dva puta po 5:1!

Nekoliko crnih statističkih kategorija su uspeli da popune igrači Arsenala. Sinoćni poraz je najubedljiviji Arsenalov na domaćem terenu još od novembra 1998. godine, kada je Čelsi slavio u utakmici Liga kupa sa 5:0.

Dalje, londonska ekipa sedmu godinu zaredom eliminisana je u ovoj fazi takmičenja u Ligi šampiona, odnosno u osmini finala.

Ovih 10:2 je drugi najubedljiviji poraz u dvomeču nokaut faze u istoriji Lige šampiona. Rekord takođe drži Bajern, koji je sa ukupnih 12:1 slavio protiv Sportinga iz Lisabona u sezoni 2008/09.

Čak 27 golova je Bajern postigao u okršajima sa Arsenalom u Ligi šampiona otkako ovo takmičenje nosi takav naziv. Prvi okršaj bio je u decembru 2000. godine, a do danas su odigrali 12 utakmica. To je rekord LŠ po broju golova postignutih protiv istog rivala, a Bajern ga deli sa Barselonom koja je takođe 27 puta tresla mrežu protiv Seltika u tom takmičenju.

Naravno, na svu ovu muku navijača Arsenala, svakako bi trebalo dodati i podatak da je klub poslednju titulu šampiona Engleske osvojio 2004. godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar