Серхио Рамос = Фернандо Јеро; Серхио Рамос = Роберто Карлос; Серхио Рамос = вјечност!

Опет он! Рамос: Срећан сам – још пораз Барсе за лак сан! Капитен мадридског Реала Серхио Рамос истакао је да му је драго што је са два гола против Наполија прославио 100. меч у Лиги шампиона.

Фудбал 08.03.2017 | 15:00
Серхио Рамос = Фернандо Јеро; Серхио Рамос = Роберто Карлос; Серхио Рамос = вјечност!
Када год помислите да је историја рекла последњу реч са култним головима Серхија Рамоса, он се понови. Попут неке видео траке која се стално врти у круг.

Многи велики напдачи у историји Краљевског клуба нису учинили толико пред противничком голом као овај невероватнби штопер. Памтиће га историја више по тим головима него црвеним картонима који их је такође биле многе.  

Последња жртва летећег Краљевића је био Наполи. Вечерас је за само шест минута потпуно окренуо утакмицу и оверио Реалов пласман у четвртфинале Лиге шампиона. Када год је густо, ту је Серхио Рамос. Тако је било у Суперкупу Европе против Севиље. Тако је било у Ел Класику на Камп Ноу. Тако је било и против Депортива у првенству. Тако је било и у лисабонском финалу 2014. против Атлетика. Који месец раније и у минхенском полуфиналу против Бајерна. Тако је било и у другом финалу против Атлетика прошле године у Милану. Тешко је побројати све битне голове Серхија Рамоса.

Кључна ствар није њихова бројност већ важност. Од финала Лиге шампиона против Атлетика 2014. када је постигао гол за продужетак у последњим секундима, Рамос је уписао још 21 погодак за Краљевиће у свим такмичењима, а чак 18 од тих 21 је дао у тренуцима када је Реал губио или је резултат био изједначен. 

Изједначио се са Робертом Карлосом као најбољи стрелац међу дефанзивцима у историји Реал Мадрида. Обојица су дали по 68 голова. Изједначио се са Фернандом Јером као најбољи стрелац међу дефанзивцима у историји шпанског фудбала (рачунају се утакмице у којима је Јеро играо као дефанзивац, а не као везиста). Обојица су дали по 81 гол. Укупно је главом у каријери дао 47 голова!  



Рамос је са два гола главом на почетку другог полувремена решио све недоумице у реваншу на бучном Сан Паолу, пошто је Дрис Мертенс дао наду домаћима, а коначних 3:1 поставио Алваро Мората у судијској надокнади.

"Одиграо сам 100. утакмицу у Лиги шампиона и хтео сам да је прославим са головима. Патили смо, али смо пронашли добитну формулу и све је било лакше. Некада ствари не иду како желиш, што је био случај у првом делу, али сам срећан што се грешке нису рефлектовале на крајњи резултат", рекао је Рамос, после укупних 6:2 за Реал.

Сјајни дефанзивац није могао да се не дотакне вечерашње утакмице Барселоне и Пари Сен Жермена на Ноу Кампу, после париских 4:0.

"Бићу срећнији ако Барселона изгуби. У том случају имаћу лак сан", рекао је Рамос у свом стилу.

Поред Реала, за сада је само Бајерн прошао медју осам најбољих у Европи, са новим тријумфом од 5:1 против Арсенала.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар