Serhio Ramos = Fernando Jero; Serhio Ramos = Roberto Karlos; Serhio Ramos = vječnost!

Opet on! Ramos: Srećan sam – još poraz Barse za lak san! Kapiten madridskog Reala Serhio Ramos istakao je da mu je drago što je sa dva gola protiv Napolija proslavio 100. meč u Ligi šampiona.

Fudbal 08.03.2017 | 15:00
Serhio Ramos = Fernando Jero; Serhio Ramos = Roberto Karlos; Serhio Ramos = vječnost!
Kada god pomislite da je istorija rekla poslednju reč sa kultnim golovima Serhija Ramosa, on se ponovi. Poput neke video trake koja se stalno vrti u krug.

Mnogi veliki napdači u istoriji Kraljevskog kluba nisu učinili toliko pred protivničkom golom kao ovaj neverovatnbi štoper. Pamtiće ga istorija više po tim golovima nego crvenim kartonima koji ih je takođe bile mnoge.  

Poslednja žrtva letećeg Kraljevića je bio Napoli. Večeras je za samo šest minuta potpuno okrenuo utakmicu i overio Realov plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Kada god je gusto, tu je Serhio Ramos. Tako je bilo u Superkupu Evrope protiv Sevilje. Tako je bilo u El Klasiku na Kamp Nou. Tako je bilo i protiv Deportiva u prvenstvu. Tako je bilo i u lisabonskom finalu 2014. protiv Atletika. Koji mesec ranije i u minhenskom polufinalu protiv Bajerna. Tako je bilo i u drugom finalu protiv Atletika prošle godine u Milanu. Teško je pobrojati sve bitne golove Serhija Ramosa.

Ključna stvar nije njihova brojnost već važnost. Od finala Lige šampiona protiv Atletika 2014. kada je postigao gol za produžetak u poslednjim sekundima, Ramos je upisao još 21 pogodak za Kraljeviće u svim takmičenjima, a čak 18 od tih 21 je dao u trenucima kada je Real gubio ili je rezultat bio izjednačen. 

Izjednačio se sa Robertom Karlosom kao najbolji strelac među defanzivcima u istoriji Real Madrida. Obojica su dali po 68 golova. Izjednačio se sa Fernandom Jerom kao najbolji strelac među defanzivcima u istoriji španskog fudbala (računaju se utakmice u kojima je Jero igrao kao defanzivac, a ne kao vezista). Obojica su dali po 81 gol. Ukupno je glavom u karijeri dao 47 golova!  



Ramos je sa dva gola glavom na početku drugog poluvremena rešio sve nedoumice u revanšu na bučnom San Paolu, pošto je Dris Mertens dao nadu domaćima, a konačnih 3:1 postavio Alvaro Morata u sudijskoj nadoknadi.

"Odigrao sam 100. utakmicu u Ligi šampiona i hteo sam da je proslavim sa golovima. Patili smo, ali smo pronašli dobitnu formulu i sve je bilo lakše. Nekada stvari ne idu kako želiš, što je bio slučaj u prvom delu, ali sam srećan što se greške nisu reflektovale na krajnji rezultat", rekao je Ramos, posle ukupnih 6:2 za Real.

Sjajni defanzivac nije mogao da se ne dotakne večerašnje utakmice Barselone i Pari Sen Žermena na Nou Kampu, posle pariskih 4:0.

"Biću srećniji ako Barselona izgubi. U tom slučaju imaću lak san", rekao je Ramos u svom stilu.

Pored Reala, za sada je samo Bajern prošao medju osam najboljih u Evropi, sa novim trijumfom od 5:1 protiv Arsenala.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar