Звезда: На Војводину као на Партизан!

Београдски црвено-бели у Новом Саду са истим тимом као у 153. "вечитом дербију".

Фудбал 08.03.2017 | 12:00
Звезда: На Војводину као на Партизан!
Један дерби је прошао, а само четири дана касније на реду је други! 

У ремију са Партизаном (1:1), фудбалери Црвене звезде остали су прилично дужни својим навијачима. Прилику за поправни имају против Војводине у Новом Саду (18 часова, ТВ Арена Спорт и Телекомов портал Клик спорт), а занимљиво је да и поред бледог издања прошле суботе, тренер Миодраг Божовић није желео да мења тим.
 
"Неће бити промена у односу на прошлу утакмицу", кратко је поручио на конференцији за медије у уторак, а потврда је стигла када је објављен списак 18 путника у Нови Сад.
 
То значи да ће у нападу опет бити Ричмонд Боаћи, иако је због повреде ложе на последњем тренингу пред дерби био доведен у питање његов наступ против Партизана. Неспорно је да је он тренутно најбољи нападач црвено-белих, али било је приметно да није у стању да пружи максимум. На клупи за резерве, шансу ће поново чекати Предраг Сикимић, као и Срђан Вујаклија који се нада да ће коначно уписати прве званичне минуте у Звездином дресу.

Последњих 10 црвено-белих дербија:

25. септембар 2016, Црвена звезда - Војводина 4:1
7. мај 2016, Црвена звезда - Војводина 1:3
2. април 2016, Војводина - Црвена звезда 0:0
21. октобар 2015, Црвена звезда - Војводина 3:0
7. март 2015, Црвена звезда - Војводина 3:0
23. август 2014, Војводина - Црвена звезда 0:1
28. мај 2014, Војводина - Црвена звезда 3:3
7. децембар 2013, Црвена звезда - Војводина 2:1
4. децембар 2013, Црвена звезда - Војводина 1:3*
26. мај 2013, Војводина - Црвена звезда 3:0

*напомена: звездицом је означен меч у Купу 

Срђан Плавшић заслужено ће поново на десно крило, али ће и неубедљиви Џон Руиз на лево. Немања Милић и млади Лука Аџић ће опет на клупу, док Славољуб Срнић (из не баш јасних разлога) још једном није у конкуренцији за тим.
 
Улогу плејмејкера имаће Гелор Канга, али ће морати да је одради много боље него пре четири дана, иначе ће улазак Ненада Милијаша можда морати да се догоди много раније него прошле суботе, када је одиграо последњих петнаестак минута.
 
Иза њих стајаће још из руске Мордовије уигран танден Мичел Доналд - Дамијен Ле Талек. Њих двојица требало би да буду подршка одбрани и помоћ Канги у креирању напада. Доналд то и јесте, али Ле Талек ову сезону игра доста лошије него по доласку у клуб. Алтернатива је Марко Полетановић, али и он партијама у јесењем делу није показао да заслужује место у стартној постави. У клубу је и млади Андрија Луковић, међутим, он као да није на Божовићевом радару...
 
Што се тиче дефанзивне линије, црвено-бели ту и не могу много да калкулишу. Бековске позиције намењене су Душану Анђелковићу и Марку Петковићу, а штоперске Александру Луковићу и Абрахаму Фримпонгу. На голу је неприкосновен Филип Манојловић.
 
Дакле, играчи који имају задатак да одрже солидну предност од шест бодова у односу на другопласирани Партизан, а седам више од данашњег ривала Војводине су: Филип Манојловић, Немања Супић, Марко Петковић, Душан Анђелковић, Александар Луковић, Абрахам Фримпонг, Дамијен Ле Талек, Мичел Доналд, Марко Полетановић, Ненад Милијаш, Гелор Канга, Џон Руиз, Срђан Плавшић, Лука Аџић, Срђан Вујаклија, Немања Милић, Предраг Сикимић, Ричмонд Боаћи.
 
У стартној постави очекују се: Манојловић - Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић - Доналд, Ле Талек - Плавшић, Канга, Руиз - Боаћи.

Подсетимо, Миодраг Божовић је најавио да ће поднети оставку ако Звезда изгуби у Новом Саду, што додатно даје на значају овој утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар