Zvezda: Na Vojvodinu kao na Partizan!

Beogradski crveno-beli u Novom Sadu sa istim timom kao u 153. "večitom derbiju".

Fudbal 08.03.2017 | 12:00
Zvezda: Na Vojvodinu kao na Partizan!
Jedan derbi je prošao, a samo četiri dana kasnije na redu je drugi! 

U remiju sa Partizanom (1:1), fudbaleri Crvene zvezde ostali su prilično dužni svojim navijačima. Priliku za popravni imaju protiv Vojvodine u Novom Sadu (18 časova, TV Arena Sport i Telekomov portal Klik sport), a zanimljivo je da i pored bledog izdanja prošle subote, trener Miodrag Božović nije želeo da menja tim.
 
"Neće biti promena u odnosu na prošlu utakmicu", kratko je poručio na konferenciji za medije u utorak, a potvrda je stigla kada je objavljen spisak 18 putnika u Novi Sad.
 
To znači da će u napadu opet biti Ričmond Boaći, iako je zbog povrede lože na poslednjem treningu pred derbi bio doveden u pitanje njegov nastup protiv Partizana. Nesporno je da je on trenutno najbolji napadač crveno-belih, ali bilo je primetno da nije u stanju da pruži maksimum. Na klupi za rezerve, šansu će ponovo čekati Predrag Sikimić, kao i Srđan Vujaklija koji se nada da će konačno upisati prve zvanične minute u Zvezdinom dresu.

Poslednjih 10 crveno-belih derbija:

25. septembar 2016, Crvena zvezda - Vojvodina 4:1
7. maj 2016, Crvena zvezda - Vojvodina 1:3
2. april 2016, Vojvodina - Crvena zvezda 0:0
21. oktobar 2015, Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
7. mart 2015, Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
23. avgust 2014, Vojvodina - Crvena zvezda 0:1
28. maj 2014, Vojvodina - Crvena zvezda 3:3
7. decembar 2013, Crvena zvezda - Vojvodina 2:1
4. decembar 2013, Crvena zvezda - Vojvodina 1:3*
26. maj 2013, Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

*napomena: zvezdicom je označen meč u Kupu 

Srđan Plavšić zasluženo će ponovo na desno krilo, ali će i neubedljivi Džon Ruiz na levo. Nemanja Milić i mladi Luka Adžić će opet na klupu, dok Slavoljub Srnić (iz ne baš jasnih razloga) još jednom nije u konkurenciji za tim.
 
Ulogu plejmejkera imaće Gelor Kanga, ali će morati da je odradi mnogo bolje nego pre četiri dana, inače će ulazak Nenada Milijaša možda morati da se dogodi mnogo ranije nego prošle subote, kada je odigrao poslednjih petnaestak minuta.
 
Iza njih stajaće još iz ruske Mordovije uigran tanden Mičel Donald - Damijen Le Talek. Njih dvojica trebalo bi da budu podrška odbrani i pomoć Kangi u kreiranju napada. Donald to i jeste, ali Le Talek ovu sezonu igra dosta lošije nego po dolasku u klub. Alternativa je Marko Poletanović, ali i on partijama u jesenjem delu nije pokazao da zaslužuje mesto u startnoj postavi. U klubu je i mladi Andrija Luković, međutim, on kao da nije na Božovićevom radaru...
 
Što se tiče defanzivne linije, crveno-beli tu i ne mogu mnogo da kalkulišu. Bekovske pozicije namenjene su Dušanu Anđelkoviću i Marku Petkoviću, a štoperske Aleksandru Lukoviću i Abrahamu Frimpongu. Na golu je neprikosnoven Filip Manojlović.
 
Dakle, igrači koji imaju zadatak da održe solidnu prednost od šest bodova u odnosu na drugoplasirani Partizan, a sedam više od današnjeg rivala Vojvodine su: Filip Manojlović, Nemanja Supić, Marko Petković, Dušan Anđelković, Aleksandar Luković, Abraham Frimpong, Damijen Le Talek, Mičel Donald, Marko Poletanović, Nenad Milijaš, Gelor Kanga, Džon Ruiz, Srđan Plavšić, Luka Adžić, Srđan Vujaklija, Nemanja Milić, Predrag Sikimić, Ričmond Boaći.
 
U startnoj postavi očekuju se: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Donald, Le Talek - Plavšić, Kanga, Ruiz - Boaći.

Podsetimo, Miodrag Božović je najavio da će podneti ostavku ako Zvezda izgubi u Novom Sadu, što dodatno daje na značaju ovoj utakmici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar