Серена одустала од Индијан Велса и препустила прво мјесто!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс одустала је од наступа у Индијан Велсу и тако препустила чело WТА листе.  Серена изненадила Амере, препушта прво место! Америчка тенисерка одустала од наступа у Индијан Велсу и Мајамију, због чега ће Ангелик Кербер опет преузети чело WТА листе.

Тенис 08.03.2017 | 10:15
Серена одустала од Индијан Велса и препустила прво мјесто!
Серена, која је прошле сезоне играла у финалу турнира у Калифорнији, а разлог је повреда левог колена.

Она ће тако остати без првог места на свету, које је повратила тријумфом на Аустралијан опену, а које ће поново преузети Ангелик Кербер из Немачке.

"Нажалост, морам да се повучем са турнира у Индијан Велсу због бола у левом колену због којег нисам могла да тренирам нормално. Разочарана сам што нећу бити тамо, али морам да наставим напред и будем позитивна. Надам се да ћу вас видети првом приликом", изјавила је Серена.

Американка ће изостанком бити приморана и да преда прво место на WТА листи, које је преузела након освајања титуле на Аустралијан Опену.

На ту позицију засешће поново Немица Ангелик Кербер, будући да Серена неће бити у стању да брани прошлогодишње финале у Индијан Велсу и бодове које је тада освојила.

Она је играла за титулу, али је боља од ње на последњем кораку била Викторија Азаренка.

Серена Вилијамс је два пута тријумфовала у Индијан Велсу у каријери, 1999. и 2001. године, а потом је 14 година бојкотовала тај турнир, јер је током последњег наступа трпела расне увреде заједно са сестром Венус. Поново је одлучила да игра на том турниру тек 2015. године.

Серена Вилијамс, налази се ван терена још од краја јануара, када је на Аустралијан Опену освојила 23. гренд слем титулу у каријери.

Освајачица 23 Грен слем титуле пре две године се на теренима тенсиког комплекса у Индијан Велсу појавила после 14 година бојкота, наводно због расизма.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар