Serena odustala od Indijan Velsa i prepustila prvo mjesto!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams odustala je od nastupa u Indijan Velsu i tako prepustila čelo WTA liste.  Serena iznenadila Amere, prepušta prvo mesto! Američka teniserka odustala od nastupa u Indijan Velsu i Majamiju, zbog čega će Angelik Kerber opet preuzeti čelo WTA liste.

Tenis 08.03.2017 | 10:15
Serena odustala od Indijan Velsa i prepustila prvo mjesto!
Serena, koja je prošle sezone igrala u finalu turnira u Kaliforniji, a razlog je povreda levog kolena.

Ona će tako ostati bez prvog mesta na svetu, koje je povratila trijumfom na Australijan openu, a koje će ponovo preuzeti Angelik Kerber iz Nemačke.

"Nažalost, moram da se povučem sa turnira u Indijan Velsu zbog bola u levom kolenu zbog kojeg nisam mogla da treniram normalno. Razočarana sam što neću biti tamo, ali moram da nastavim napred i budem pozitivna. Nadam se da ću vas videti prvom prilikom", izjavila je Serena.

Amerikanka će izostankom biti primorana i da preda prvo mesto na WTA listi, koje je preuzela nakon osvajanja titule na Australijan Openu.

Na tu poziciju zasešće ponovo Nemica Angelik Kerber, budući da Serena neće biti u stanju da brani prošlogodišnje finale u Indijan Velsu i bodove koje je tada osvojila.

Ona je igrala za titulu, ali je bolja od nje na poslednjem koraku bila Viktorija Azarenka.

Serena Vilijams je dva puta trijumfovala u Indijan Velsu u karijeri, 1999. i 2001. godine, a potom je 14 godina bojkotovala taj turnir, jer je tokom poslednjeg nastupa trpela rasne uvrede zajedno sa sestrom Venus. Ponovo je odlučila da igra na tom turniru tek 2015. godine.

Serena Vilijams, nalazi se van terena još od kraja januara, kada je na Australijan Openu osvojila 23. grend slem titulu u karijeri.

Osvajačica 23 Gren slem titule pre dve godine se na terenima tensikog kompleksa u Indijan Velsu pojavila posle 14 godina bojkota, navodno zbog rasizma.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar