ИВ: Надал, Федерер, Делпо и Кеи у Новаковом дијелу жријеба!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба за Мастерс у Индијан Велсу са Рафаелом Надалом, Роџером Федерером и Кеијем Нишикоријем.  Новаков жреб: Тешко, теже, ИНДИЈАН ВЕЛС! Најбољи српски тенисер мораће жестоко да се помучи како би одбранио трофеј на мастерсу у Индијан Велсу, на којем је непобедив од 2013. године!

Тенис 08.03.2017 | 09:15
ИВ: Надал, Федерер, Делпо и Кеи у Новаковом дијелу жријеба!
Ђоковић, који брани титулу у калифорнијској пустињи, неће моћи да игра са свом тројицом на предстојећем турниру, пошто је жреб спојио Федерера и Надала у четвртом колу.

Уколико до тог сусрета дође, гледаћемо репризу финала Аустралијан опена од пре месец дана, када је Швајцарац славио у пет сетова.

Новак је као носилац слободан у првом колу, док га у другом очекује бољи из меча Кајла Едмунда и Гастаа Елијаша, а на супротној страни друге половине костура налази се Кеи Нишикори, са којим може да се састане у полуфиналу.

Међутим, пут до завршнице првог Мастерса у сезони биће изузетно тежак, јер већ четврто коло доноси могући дуел са Ником Кирјосом, који га је пре неколико дана избацио у четвртфиналу Акапулка. Паклен жреб комплетирао је Хуан Мартин дел Потро са којим може да се сусретне већ у другом мечу на турниру.

Судећи према Новаковој форми и резултатима ове сезоне, поглед ка полуфинлу Индијан Велса чини се превише далеко, али будући да на том турниру игра фантастично последњих година, и да има 17 победа у низу, не би било изненађење да и ове сезоне догура далеко.

Јачину овог дела костура показује потенцијални Федереров пут до титуле, током којег би редом морао да побеђује Стефана Робера или Дудија Селу, Кевина Андерсона, Рафаела Надала, Новака Ђоковића, Кеија Нишикорија и Ендија Марија, ако рачунамо да ће најбоље рангирани играчи пролазити даље.

Осим њих, на овој страни налазе се "мине" у жребу у виду Григора Димитрова, Марина Чилића, Александера Зверева...

У Индијан Велсу бисмо могли да гледамо јубиларни, 50. међусобни дуел између Ђоковића и Надала, а Србин води 26-23 у победама. Уколико му којим случајем противник буде Федерер, имаће прилику да поведе 24-22.

Прву половину предводи најбољи тенисер данашњице Енди Мари, који ће у другом колу за противника имати победника дуела квалификанта и Луа. Главни противници за пласман у финале биће му Жо-Вилфрид Цонга, Томаш Бердих, Доминик Тим, Давид Гофан и трећи носилац Стан Вавринка.

Осим Ђоковића Србија ће имати још једног играча у главном жребу. Виктор Троицки састаће се у првој рунди са Александром Долгополовим из Украјине, 64. играчем на свету, против којег има стопостотан учинак из два меча. Ако добро крене, Виктора у другој рунди чека дуел са Филипом Колшрајбером из Немачке, који је слободан у првој рунди, а ако буде успешнији Србин би у трећем колу могао да се састане са Стеном Вавринком.

Мастерс у Индијан Велсу на програму је од 6. до 19. марта и игра се за наградни фонд од 6.993.450 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар