IV: Nadal, Federer, Delpo i Kei u Novakovom dijelu žrijeba!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba za Masters u Indijan Velsu sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Keijem Nišikorijem.  Novakov žreb: Teško, teže, INDIJAN VELS! Najbolji srpski teniser moraće žestoko da se pomuči kako bi odbranio trofej na mastersu u Indijan Velsu, na kojem je nepobediv od 2013. godine!

Tenis 08.03.2017 | 09:15
IV: Nadal, Federer, Delpo i Kei u Novakovom dijelu žrijeba!
Đoković, koji brani titulu u kalifornijskoj pustinji, neće moći da igra sa svom trojicom na predstojećem turniru, pošto je žreb spojio Federera i Nadala u četvrtom kolu.

Ukoliko do tog susreta dođe, gledaćemo reprizu finala Australijan opena od pre mesec dana, kada je Švajcarac slavio u pet setova.

Novak je kao nosilac slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom očekuje bolji iz meča Kajla Edmunda i Gastaa Elijaša, a na suprotnoj strani druge polovine kostura nalazi se Kei Nišikori, sa kojim može da se sastane u polufinalu.

Međutim, put do završnice prvog Mastersa u sezoni biće izuzetno težak, jer već četvrto kolo donosi mogući duel sa Nikom Kirjosom, koji ga je pre nekoliko dana izbacio u četvrtfinalu Akapulka. Paklen žreb kompletirao je Huan Martin del Potro sa kojim može da se susretne već u drugom meču na turniru.

Sudeći prema Novakovoj formi i rezultatima ove sezone, pogled ka polufinlu Indijan Velsa čini se previše daleko, ali budući da na tom turniru igra fantastično poslednjih godina, i da ima 17 pobeda u nizu, ne bi bilo iznenađenje da i ove sezone dogura daleko.

Jačinu ovog dela kostura pokazuje potencijalni Federerov put do titule, tokom kojeg bi redom morao da pobeđuje Stefana Robera ili Dudija Selu, Kevina Andersona, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Keija Nišikorija i Endija Marija, ako računamo da će najbolje rangirani igrači prolaziti dalje.

Osim njih, na ovoj strani nalaze se "mine" u žrebu u vidu Grigora Dimitrova, Marina Čilića, Aleksandera Zvereva...

U Indijan Velsu bismo mogli da gledamo jubilarni, 50. međusobni duel između Đokovića i Nadala, a Srbin vodi 26-23 u pobedama. Ukoliko mu kojim slučajem protivnik bude Federer, imaće priliku da povede 24-22.

Prvu polovinu predvodi najbolji teniser današnjice Endi Mari, koji će u drugom kolu za protivnika imati pobednika duela kvalifikanta i Lua. Glavni protivnici za plasman u finale biće mu Žo-Vilfrid Conga, Tomaš Berdih, Dominik Tim, David Gofan i treći nosilac Stan Vavrinka.

Osim Đokovića Srbija će imati još jednog igrača u glavnom žrebu. Viktor Troicki sastaće se u prvoj rundi sa Aleksandrom Dolgopolovim iz Ukrajine, 64. igračem na svetu, protiv kojeg ima stopostotan učinak iz dva meča. Ako dobro krene, Viktora u drugoj rundi čeka duel sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke, koji je slobodan u prvoj rundi, a ako bude uspešniji Srbin bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Stenom Vavrinkom.

Masters u Indijan Velsu na programu je od 6. do 19. marta i igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar