Скот: За САД ЕУ најважнији партнер

Амбасадор САД Кајл Скот истакао је да САД сматрају ЕУ најважнијим партнером и зато подржавају процес европске интеграције, с тим у вези пут Србије у ЕУ.

Свијет 08.03.2017 | 07:24
Скот: За САД ЕУ најважнији партнер
Он је, на амбасадорском панелу Копаоник бизнис форуму, указао да се спољна политика не прави преко твитова, већ да се ради о усмереном процесу.

Указао је да се, када је реч о политици САД према Европи, требају погледати изјаве које су дали државни секретар и сам председник Доналд Трамп.

“Људи су превише фокусирани на јединствени, лични стил Трампа, његов отворен начин говора. САД ће извршити своје обавезе, али исто тако очекујемо и од других да испуњавају своје обавезе према нама“, казао је Скот.

Указао је да ће се САД у наредној години, пошто сваки председник у првој години мандата покушава да се усмери на националну политику, окренути унутрашњим темама, због којих је и изабран.

Скот је подвукао да ће се Трамп и америчка политика у првој години усмерити на економска питања, запосљшавање.

“Жечимо да дамо подстицај америчким компанијама да отворе радна места код нас. Мислим да агенда за раст, коју желимо да спроведено, треба да буде примењена и у Европи“, нагласио је он.

 (Агенције)

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар