Skot: Za SAD EU najvažniji partner

Ambasador SAD Kajl Skot istakao je da SAD smatraju EU najvažnijim partnerom i zato podržavaju proces evropske integracije, s tim u vezi put Srbije u EU.

Svijet 08.03.2017 | 07:24
Skot: Za SAD EU najvažniji partner
On je, na ambasadorskom panelu Kopaonik biznis forumu, ukazao da se spoljna politika ne pravi preko tvitova, već da se radi o usmerenom procesu.

Ukazao je da se, kada je reč o politici SAD prema Evropi, trebaju pogledati izjave koje su dali državni sekretar i sam predsednik Donald Tramp.

“Ljudi su previše fokusirani na jedinstveni, lični stil Trampa, njegov otvoren način govora. SAD će izvršiti svoje obaveze, ali isto tako očekujemo i od drugih da ispunjavaju svoje obaveze prema nama“, kazao je Skot.

Ukazao je da će se SAD u narednoj godini, pošto svaki predsednik u prvoj godini mandata pokušava da se usmeri na nacionalnu politiku, okrenuti unutrašnjim temama, zbog kojih je i izabran.

Skot je podvukao da će se Tramp i američka politika u prvoj godini usmeriti na ekonomska pitanja, zaposljšavanje.

“Žečimo da damo podsticaj američkim kompanijama da otvore radna mesta kod nas. Mislim da agenda za rast, koju želimo da sprovedeno, treba da bude primenjena i u Evropi“, naglasio je on.

 (Agencije)

 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar